Uzundere'de buz tırmanış festivali başladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 30.01.2021 08:04:00
"Uluslararası Emrah Özbay Buz Tırmanışı Festivali" başladı. Bu yıl iki etap halinde yapılacak.
Uzundere'de buz tırmanış festivali başladı

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nin destekleriyle bu yıl 7’ncisi düzenlenen festivale, 6 ülkeden 33 dağcı katıldı. Muğla’nın Datça İlçesi’nde 2014 yılında hayatını kaybeden milli dağcı Emrah Özbay’ın anısına düzenlenen "Uluslararası Emrah Özbay Buz Tırmanışı Festivali" start aldı. Bu yıl iki etap halinde düzenlenen festivalin dağ tırmanışı bölümü ise İzmir’de yapılacak.  Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Fransa, İtalya, Romanya, Ukrayna'dan festivale katılan dağcılar tarafından donmuş şelalelerde tırmanış gerçekleştirildi. Jandarma, polis ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin hazır bulunduğu etkinlik, 31 Ocak Pazar günü sona erecek. Erzurum Valisi Okay Memiş, tırmanışların gerçekleştirildiği Serafin ve Çetin Ceviz şelaleleri ziyaret ederek, dağcılarla bir araya geldi. Sporcularla hatıra fotoğrafı çeken ve kısa süre sohbet eden Vali Memiş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada festivali bu yıl önceki senelere göre Kovid-19 önlemleri çerçevesinde düzenlediklerini söyledi.
 
 
 
 
Öncelikli amaçlarının Erzurum'un tanıtımı olduğunu dile getiren Vali Memiş, şöyle konuştu: "Şu an gördüğümüz güzergah serafin şelalesi olarak adlandırılıyor. Yine dağcıların rahmetli İbrahim Erkal adına tırmanış yaptıkları başka bir güzergah var. 3 farklı güzergah ve rota var. Burada dünya çapında kaya tırmanışı ve buz tırmanışında bilinen meşhur sporcularımız var, onlarla beraberiz. Rahmetli Emrah Özbay kardeşimiz Dokuz Eylül Üniversitesinin öğrencisiydi. Bu organizasyonu hayatını kaybeden bu kardeşimizin anısına yapıyoruz." 
 
 
 
 
Memiş, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılan sporculara da teşekkür etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ise festivalde dünyaca ünlü birçok sporcunun yer aldığını kaydetti. Hayatını kaybeden Emrah Özbay'ı rahmetle yad ettiklerini aktaran Hotar, etkinliğin bundan sonra da devam edeceğini dile getirdi. Vali Memiş’e programda Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Tortum Kaymakamı Okan Daştan, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, Uzundere Kaymakamı Bekir Özen ve Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak eşlik etti. 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler