Winterfest Erzurum 2015 Başladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm SPOR Haberleri 10.12.2015 17:08:00

RADARHABER / ERZURUM

Winterfest (Kış Festivali) Erzurum 2015, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in İstanbul Conrad Oteli’nde düzenlediği basın toplantısıyla start aldı. Pop müziğinin güçlü ismi Mustafa Sandal, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, İstanbul’daki bürokratlar, İSFALT A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Ağırman, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan, Erzurum ile ilgili federasyon ve dernek temsilcilerinin katıldığı toplantıya ulusal medya da yoğun ilgi gösterdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, şehrin her yönüyle iz bırakan bir kent olduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, şöyle dedi: “Erzurum sadece başarı organizasyonlarıyla değil kültürüyle, tarihiyle, sıcaklığıyla da herkeste iz bırakan kadim bir şehirdir. Anadolu’nun mihenk taşı olan şehrimiz, olimpiyat meşalesini gururla taşımış, 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları vasıtasıyla adını tüm dünyaya duyurmuştur. Yaz, kış, doğa, kültür ve inanç turizminin yaygın olduğu şehrimiz, aynı zamanda bir cazibe merkezidir. Dünya’nın sayılı kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken, Konaklı ve Kandilli Kayak Merkezleri olimpiyat ruhuna sahip şehrimizin en önemli turizm değerleridir. Geçen sene ilkini yaparak geleneksel hale getirdiğimiz Kış Festivali’nin bu yıl 18, 19 ve 20 Aralık tarihlerinde ikincisini düzenliyoruz. 2015 Erzurum Kış Festivali etkinliğimizin basın lansmanında kayak sporuyla özdeşleşmiş başarılı sanatçı Mustafa Sandal kardeşimin Erzurum’un tanıtımı için Winterfest’te yer alması gurur vericidir. Kendisine şehrim adına teşekkür ediyorum.” Palandöken Dağı’ndaki tesislerin Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Başkan Sekmen, “Palandöken Dağı’ndaki gondol lift ve diğer tesislere bakımlar yapıldı. Dağdaki tesislerin devrine ilişkin son aşamaya gelindi. Maliye Bakanımızla görüştüm. Son aşamadayız. Şayet bu devir gerçekleşirse Erzurum Büyükşehir Belediyesi yerel hizmetlerin yanında Palandöken Dağı’ndaki tesislerden de sorumlu olacak” dedi. 

TAŞKESENLİOĞLU’NDAN SEKMEN’E FESTİVAL TEŞEKKÜRÜ

AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Zehra Taşkesenlioğlu da, “Şehrimiz turizm tesisleriyle birlikte yeni bir ekonomik değer haline geldi. Erzurum’un beyaz güzelliğini tüm Türkiye ile paylaşmak istiyoruz. Winterfest Erzurum 2015 ile birlikte tüm Türkiye’yi Erzurum’da ağırlamaktan ötürü büyük memnuniyet duymaktayız. Amacımız festivaller ve EYOWF 2017 ile birlikte 2026 Kış Olimpiyatları’na Erzurum’un ev sahipliği yapmasını istiyoruz. Mustafa Sandal’a da bize güç verdiği için çok teşekkür ediyorum. İyi bir kayak üstadı olduğuna dair bilgimiz var. İstiyoruz ki bu kayak üstadlığını bir kere de Erzurum’da tüm Türkiye ve Dünya’ya göstersin. Şimdi şöyle söyleyeceğiz ‘Onun kayakları var’ diye…” Taşkesenlioğlu, Başkan Sekmen’e festivalden ötürü teşekkür ederek, “Erzurum için büyük bir şans olan Başkanımız Mehmet Sekmen Bey’e festivalden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

“KAYAK BENİM B PLANIMDI”

Winterfest Erzurum 2015 kapsamında 18 Aralık’ta Erzurumlularla buluşacak olan pop müziğinin güçlü sesi Mustafa Sandal da, “Kayak sporunun benim hayatında çok önemli bir yeri var. Müzik alanında işler iyi gitmeseydi, işler doğru gitmeseydi hayatımla ilgili B planım vardı, kayak hocası olmaktı. Ama takdir böyleymiş. Müzik sektöründe o günlerden bugünlere geldik. Erzurum ve Palandöken’in önemli özellikleri var. Palandöken Türkiye’nin en uzun pistine sahip. Kar miktarı da çok fazla. Erzurum bütün güzelliklerini bem beyaz karında yansıtıyor. Hedef ortada. Erzurum; 2026 Kış Olimpiyatları’na adım adım ilerliyor. İşte Winterfest bu yüzden çok önemlidir” diye konuştu. Konuşmaların ardından Winterfest Erzurum 2015’in maskotuyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Etiketler : Erzurum, festival, conrad, İstanbul,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler