
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
2. OSB'de yatırımcılarla son toplantısı yapıldı
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 15.11.2016 11:51:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak olan yer tahsisleriyle ilgili kurulan tahsis komisyonu, dördüncü grupta yer alan çeşitli alanlarda yatırım yapacak yatırımcılarla görüştü.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı M. Levent Kepçeli ile ETSO Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, komisyon üyelerinin yanı sıra bölgede tahsis talebinde bulunan çeşitli alanlarda yatırım yapacak firmaların yetkilileri de katıldı. Toplantıda konuşan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, yatırımcılara 2. OSB’deki çalışmalar ve yapılacak tahsislerle ilgili bilgi verdi. Başkan Özakalın, dört ana gruba ayrılan yatırımcılarla görüşmelerin tamamlanmasının ardından, tahsis komisyonu tarafından bir değerlendirme raporu hazırlanacağını ve bu rapor doğrultusunda uygun görülen yatırımcılara tahsislerin yapılacağını söyledi. ETSO Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın; “Toplantılara yatırımcıların yoğun katılımlarının ve ciddi yatırım taleplerinin olması, Erzurum sanayisi açısından umut veren ve bizlerin de çalışma şevkini artıran bir gelişmedir. Bu vesileyle yoğun talebi karşılayabilmek için 2. etap çalışmalarını da hızlandırdık. 2 etap da 20.000-50.000 m2 arasında sanayi parsellerinin olması planlanıyor. Bakanlık nezdindeki çalışmaların tamamlanmasının ve 1. etap (500.000 m2) sanayi parsellerinin tahsislerinin ardından 2. etap (1.660.000 m2) tahsislerine de başlamak istiyoruz.” diye konuştu. Bu aşamadan sonra komisyon bir değerlendirme raporu hazırlayacak ve Yönetim Kuruluna sunacak. Yönetim Kurulu tahsislere ilgili nihai kararını verecek ve tahsisler yapılacak. Önümüzdeki Aralık ayında tahsislerin yapılması ile yatırımcılar yatırımlarına ait projeleri hazırlatarak ruhsat talebinde bulunabilecekler. Ruhsat tarihinden itibaren yatırımcıların üretime geçmek için 2 yıl süreleri olacaktır. 2017 Mayıs ayı itibari ile Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalara başlanabilecek.
En Son Haberler
-
Başkan Düzgün TPF Akademisi’nin hedeflerini anlattı TPF Başkanı Düzgün, Perakende Zirvesi’nin vizyonunu anlattı.
-
Erzurum'un yüz akı firmaları belli oldu Erzurum Defterdarlığı 2024 yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini yayınladı.
-
Perakende zirvesi sona erdi! Sektör ortak akılda buluştu İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen organizasyon tam not aldı.
-
Perakendeciler zirvesinden müjde: Akademi geliyor TPF “Perakendeciler Zirvesi 2025” Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
-
Elmalı’dan Erzurum Ağır Bakım Fabrikası serzenişi ’Erzurum Ağır Bakım eski parlak günlerine dönebilse, işsizlik konusunu başka boyutta konuşur olurduk’
-
Aca Termal Otel gün sayıyor Şehrin sağlık turizmi potansiyelini canlandıracak, Erzurum’un cazibe merkezi haline gelmesine büyük katkı sunacak…
-
Ömer Düzgün güven tazeledi PERDER'in 8’nci olağan genel kurulunda başkanlığa bir kez daha Ömer Düzgün seçildi.
-
ER-KAL Grup’tan Erzurum'a dev yatırım 4 milyon dolara Doğu'nun en büyük metal ürünleri ve çelik kapı fabrikası...
-
Yeni başkan Aykut Özbek oldu Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, yeni başkanını seçti.
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.