SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
2016 Yılında Emekli Olacak Memur Yaşadı!
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 26.01.2016 13:17:00 |
Emeklilik için 2016'yı bekleyen memurlar kazançlı çıktı. Tazminat oranlarının artırılması ve...

RADARHABER / ERZURUM
Emeklilik için 2016'yı bekleyen memurlar kazançlı çıktı. Tazminat oranlarının artırılması ve bu ay yapılan çifte zam ile memurların emekli maaşı 200-250 lira, ikramiyesi 6 bin-8 bin lira civarında arttı. Şimdi emekli olanın maaşı 250 lira zamlı Memurlar dikkat! Emeklilik tazminat oranlarının artırılması ve bu ay yapılan çifte zam, emeklilik için 2016'yı bekleyenleri kazançlı çıkardı.Habervaktim'de yer alan habere göre; hem emekli maaşları hem de emeklilik ikramiyeleri arttı. Şimdi emekli olan memur, daha fazla emekli maaşı ve ikramiyesi alacak. Toplu sözleşme görüşmelerinde varılan mutabakat doğrultusunda emeklilik tazminat yansıtma oranları 15 puan artırılmıştı. 1 Ocak itibariyle toplu sözleşme hükümleri yürürlüğe girdi. 15 Ocak itibariyle de yüzde 6 zam ve 0.90 enflasyon farkı maaşlara yansıdı. Bu gelişmeler, memurların emekli oldukları zaman aldıkları ikramiyeyi ve emekli maaşlarını yükseltti.
MEMUR-SEN HESAPLADI
Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, toplu sözleşmeden önce emekli olanlar ve Ocak-Temmuz 2016 arasında emekli olacak öğretmen, memur, mühendis ve şube müdürlerini karşılaştırdıklarını belirterek, "Bu unvanların emekli maaşlarında 200 ile 250 lira, emekli ikramiyesinde ise 6 bin ile 8 bin lira arasında bir fark çıktı. Yani 2016'da emekli olacak kamu görevlileri daha kazançlı olacak" dedi.
İşte Tonbul tarafından hazırlanan o karşılaştırmalar:
KİM NE KAZANDI?
MEMUR: 25 yıllık 1/4'ü 2200 ek göstergeli memur, toplu sözleşmeden önce emekli olsa, bin 717 lira emekli maaşı ve 55 bin lira emekli ikramiyesi alacaktı. Ocak-Temmuz 2016'da emekli olursa, bin 934 lira emekli maaşı ve 62 bin lira emekli ikramiyesi alacak. Yani emekli olan memur, emekli maaşında 217, ikramiyede 7 bin lira fazla almış olacak.
MÜHENDİS: 25 yıl çalışan 1/4'ü 3600 ek göstergeli mühendis, toplu sözleşmeden önce emekli olsa 2 bin 250 lira maaş ve 69 bin lira ikramiye alacaktı. Ocak-Temmuz 2016'da emekli olursa, 2 bin 507 lira maaş ve 77 bin lira ikramiye alacak. Yani mühendis, emekli maaşında 257, ikramiyede 8 bin lira fazla almış olacak.
ÖĞRETMEN: 3000 ek göstergeli 1/4'ü 25 yıllık öğretmen, toplu sözleşme öncesi emekli olsa, bin 769 lira maaş, 56 bin lira ikramiye alacaktı. Ocak-Temmuz 2016'da emekli olursa, bin 990 lira maaş, 63 bin lira ikramiye alacak. Maaş 220, ikramiye 7 bin lira artmış olacak.
ŞUBE MÜDÜRÜ: 2200 ek göstergeli 1/4'ü 25 yıllık şube müdürü, toplu sözleşmeden önce emekli olsa, bin 717 lira maaş, 55 bin lira ikramiye alacaktı. Ocak-Temmuz'da emekli olursa; bin 934 lira maaş ve 62 bin lira ikramiye alacak. Emekli maaşında 217, ikramiyede 7 bin lira fazla almış olacak.
En Son Haberler
-
Başkan Düzgün TPF Akademisi’nin hedeflerini anlattı TPF Başkanı Düzgün, Perakende Zirvesi’nin vizyonunu anlattı.
-
Erzurum'un yüz akı firmaları belli oldu Erzurum Defterdarlığı 2024 yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini yayınladı.
-
Perakende zirvesi sona erdi! Sektör ortak akılda buluştu İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen organizasyon tam not aldı.
-
Perakendeciler zirvesinden müjde: Akademi geliyor TPF “Perakendeciler Zirvesi 2025” Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
-
Elmalı’dan Erzurum Ağır Bakım Fabrikası serzenişi ’Erzurum Ağır Bakım eski parlak günlerine dönebilse, işsizlik konusunu başka boyutta konuşur olurduk’
-
Aca Termal Otel gün sayıyor Şehrin sağlık turizmi potansiyelini canlandıracak, Erzurum’un cazibe merkezi haline gelmesine büyük katkı sunacak…
-
Ömer Düzgün güven tazeledi PERDER'in 8’nci olağan genel kurulunda başkanlığa bir kez daha Ömer Düzgün seçildi.
-
ER-KAL Grup’tan Erzurum'a dev yatırım 4 milyon dolara Doğu'nun en büyük metal ürünleri ve çelik kapı fabrikası...
-
Yeni başkan Aykut Özbek oldu Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, yeni başkanını seçti.
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.