250 Bin Düve Projesi Başvuruları Başladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 26.04.2018 15:35:00
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden...
250 Bin Düve Projesi Başvuruları Başladı

RADARHABER / ERZURUM 

 

​Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden uygulamaya başlatılması planlanan 250 bin düve projesi, Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının büyükbaş hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve finansmanına yönelik protokol 27.03.2018 tarihinde Bakanlık ile Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü ve Ziraat Bankası AŞ. Arasında imzalanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda bir duyuru yayımlayan Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçilere proje başvuru şartlarını açıkladı.

 

SON BAŞVURU TARİHİ 7 MAYIS

 

Projeden Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarının (Gerçek kişi) yararlandırılacağını açıklayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, projeye başvuruda bulunacak ortaklarda aşağıdaki şartların arandığını duyurdu:

1- Projeye başvuru yaptıkları tarih itibarıyla Tarım Kredi Kooperatifi ortağı olmak.

2- Projenin başlangıcı olan 02.04.2018 tarihi itibarıyla faal olarak büyükbaş süt hayvancılığı yapıyor olmak. (Tarım İl İlçe Müdürlüklerinden alınacak -İşletme Tescil Belgesi- ibraz edilecektir.

3- Büyükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve asgari 15 -on beş- baş büyükbaş hayvan barındırma kapasitelibarınağa –ahıra- sahip olmak. (Tarım İl İlçe Müdürlüklerinden alınacak -İşletme Kapasite Raporu- ibraz edilecektir.

4- Hayvancılık işletmelerinin bulunduğu yerde ikamet ediyor olmak.

5- Mali açıdan kredi kullanmaya uygun olmak.

Projeden en az 1 (bir) en fazla 10 (on) baş büyükbaş hayvanı ve en az 15 (onbeş) baş kapasiteli ahırı olan gerçek kişi ortaklar faydalanabilecekler. Sonuç olarak proje kapsamında ortaklara en az 5 (beş) en fazla 14 (ondört) baş hayvan teslimi yapılabilecek. Başvurular, 24.04.2018 tarihinden itibaren, Tarım Kredi Kooperatiflerince E-Koop otomasyon sistemi üzerinden alınacak olup, 07.05.2018 tarihi mesai bitiminde sona erecek.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler