40 koyundan 180 koyuna ulaşan başarı hikayesi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 22.01.2020 17:13:00
Emriye Okay, devletin sunduğu imkanlardan yararlanarak kaderini değiştirdi.
40 koyundan 180 koyuna ulaşan başarı hikayesi

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- Haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Tortumlu Emriye, köydeki evinde oturmak yerine devletin hibe desteğinden yararlanma yoluna gitti. 40 koyunla başladı, 180 koyuna çıkardı. Hayatı değişen Emriye Okay, ‘‘Koyunlarım sayesinde çocuklarıma bir gelecek hazırlayarak bir ev, bir işyeri açabilirim inşallah. Bütün umutlarım sıfırdan başlayarak buraya kadar geldi, inşallah bundan sonrası daha iyi olacak’’ diyerek tüm kadınlara örnek oluyor.

Erzurum’un Tortum ilçesinde yaşayan köy kadını Emriye Okay, evde oturmak yerine aile bütçesine katkıda bulunmak için devletin sunduğu imkanlardan yararlanarak kaderini değiştirdi. Tortumlu Emriye, ‘Genç Çiftçi Projesi’nden faydalandı, 30 bin TL hibe alarak 40 koyunla işe başladı. Sayıyı 180 koyuna çıkardı, bir bölümünü satarak kendisine büyük ahır yaptırarak işleri büyüttü. ‘‘Geleceğe dair hiçbir umudum yokken, şimdi her şeyi umut edebiliyorum’’ diyen Emriye Okay, ‘‘ Hayvanlarım gübresini paketlemişi. Kilosunu 10 liradan satsam bile ekmek paramı çıkarabiliyorum. Koyunlarımın sütünü satıyorum, yününü satıyorum, gübresini satıyorum. Koyunlar sayesinde çocuklarıma bir gelecek hazırlayarak bir ev, bir işyeri açabilirim inşallah. Bütün umutlarım sıfırdan başlayarak buraya kadar geldi, inşallah bundan sonrası daha iyi olacak’’ diyerek tüm kadınlara örnek teşkil ediyor.

 

 

 

40 KOYUNU 180 KOYUNA ÇIKARDI

 

Devletin çiftçiye yönelik uyguladığı destekler, köylünün hayatına dokunmaya devam ediyor. Devlet imkanları ile hayatı değişen köylülerden biri de, Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Tortumkale köyünde yaşayan Emriye Okay oldu. 1 çocuk annesi kadın, Tarım ve Orman Bakanlığının  "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 30.000 TL hibe ile aldığı 40 koyunu, 180 koyuna çıkararak hem patron oldu, hem de evinin tüm geçimini sağlamayı başardı. Emriye Okay’ın başarı hikayesi, bölgedeki kadınlara da örnek olacak türden. Genç Çiftçi Projesi kapsamında uygulanan küçükbaş hayvancılık projesi kapsamında 30.000 TL hibe desteği almaya hak kazandığını ifade eden Emine Okay, başarı hikayesini şöyle anlatıyor: ‘‘Erzurum Tortum Tortumkale köyünde oturmaktayım. Genç çiftçi projesini ilçe tarımın duyuruları ile öğrendim. İstenen bütün evrakları ayarlayarak başvuru yaptım. Şükürler olsun aldım. 3 ay sonra da koyunlarımı aldım. 38 koyun, 2 koç olarak elime geçti. Hayvanları 180 taneye kadar vardırdım. 40 taneye yakın sattım. Ahır ve araziyi aldım.’’

 

‘‘GELECEĞE DAİR HİÇBİR UMUDUM YOKKEN, ŞİMDİ HER ŞEYİ UMUT EDEBİLİYORUM…’’

 

‘‘Bundan önce hiçbir şeyim yoktu’’ diyen Emine Okay, açıklamalarına şöyle devam etti: ‘‘Şimdi 100 taneye yakın hayvanım var eklimde. Yüklü olup doğacak olanlar var. Şükür daha fazla olacak inşallah. Geleceğe dair hiçbir umudum yokken, şimdi her şeyi umut edebiliyorum. Hayvanlarımın gübresini paketledim. Çuvalını 10 liradan satsam dahi ekmek paramı çıkarıyorum. Bundan önce beni çok uyardılar, ‘büyükbaşa çevir. Büyükbaş daha verimlidir. Küçükbaş hasta olur’ dediler. Bu işten soğutmaya çalıştılar. Ama ben soğumadım. Büyükbaşa da çevirmedim. Küçükbaş benim için daha kazançlı. Sütünü satıyorum, yününü satıyorum. Gübresini satıyorum. Bu şekilde geçimimi sağlayabiliyorum. Buradan devletime ve yetkililere çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde umutlarım var. Bundan önce hiçbir şeyim yoktu.

 

 

 

''BÜTÜN UMUTLARIM SIFIRDAN BAŞLAYARAK BURAYAKADAR GELDİ''

 

Bundan sonrası için daha da büyük ahırlar yapıp hayvanlarımı daha da çoğaltmak istiyorum.  Hayvanlar sayesinde çocuklarıma bir gelecek hazırlayarak bir ev bir işyeri açabilirim inşallah. Bütün umutlarım sıfırdan başlayarak buraya kadar geldi, inşallah bundan sonrası daha iyi olacak. Bu hayvanlarımı ben hiçbir şekilde elimden çıkarmayı düşünmüyorum. Allah’ım yardım ettiği sürece de ben bu işi yapacağım. Buradan önce sayın Cumhurbaşkanımıza, tarım bakanımıza, ilçe tarım il müdürlüğü çalışanlarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah’ım ayaklarını taşa değdirmesin. Ne dilekleri varsa kabul olsun inşallah. ‘’    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler