
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
6 milyon işçinin maaşına vergi katkısı
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm EKONOMİ Haberleri | 21.10.2018 15:57:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Eylülde işçilerin vergi dilimleri değişiyor, maaşlarda düşüşün önlenmesi için kasım ve aralık ayları için 86.25 lira AGİ’ye ilave yapılacak. Asgari ücrete tabi çalışan işçiler için sonbahar aylarında bir kafa karışıklığı ortaya çıkıyor. Asgari ücretteki artış sebebiyle işçiler yüzde 15'lik vergi diliminden 20'lik dilime geçiyor. Bu da maaşlarda 100 liraya yakın bir düşüşe yol açıyor. İşçilerin bu düşüşten etkilenmemeleri için hükümet bir tedbir olarak Asgari Geçim İndirimi (AGİ) katkısını uyguluyor. Dolayısıyla bu vergi dilimini bahane ederek maaş düşürülmesinin önüne geçiliyor.
MAAŞA EKLENİYOR
İlave Asgari Geçim İndirimi işçinin maaşına ekleniyor. AGİ'nin toplamı, işçiden kesilen gelir vergisinden fazla olamıyor. Bu konuda yapılan düzenleme ile "Aylık hesaplanan net ücreti arasındaki fark tutar, ücretlinin asgari geçim indirimine ayrıca ilave edilir. Bu fıkrada geçen net ücret, yasal kesintiler sonrası ücret tutarına asgarî geçim indiriminin ilavesi sonucu oluşan ücreti ifade eder" hükmü getirildi.
İŞVEREN ÖDEYECEK
Sabah gazetesinde yer alan habere göre; bu düzenleme ile asgari ücretli çalışan 6 milyondan fazla işçinin Asgari Geçim İndirimi artırılarak maaşlara ilave edilecek. Buna göre bekar veya evli, eşi çalışan bir asgari ücretli ekim-aralık arasında her ay 86.25 TL ilave asgari geçim indiriminden yararlanacak. Böylece maaşının bin 603 liranın altına düşmesi önlenecek. Bu katkı olmasaydı işçinin eylül maaşı bin 566 TL, ekim, kasım ve aralık maaşı ise bin 516 TL'ye inecekti. Gelir vergisi dilimleri her yıl yeniden belirleniyor. Gelir vergisinin ilk dilimi yüzde 15'lik olan bölüm için alt limit 2018 için 14 bin 800 lira oldu.
KİT TAŞERONUNA KADRO
Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde (KİT) çalışan taşeronların beklediği kadro için geri sayım başladı. Hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yüklenicilerin çalıştırdıklarından, 4 Aralık 2017 itibarıyla 2 yıl kesintisiz çalışmış ve çalışmaya devam edenlere kadro yolu açılacak. Kadro için sınava girilecek.
En Son Haberler
-
Lütfü Yücelik ve ekibinden 2525 bilet desteği
Seçim çalışmalarını sürdüren Yücelik ve ekibi, Erzurumspor taraftarına bilet desteği sağladı.
-
Hisarcıklıoğlu’ndan Saim Özakalın’a övgü
Hisarcıklıoğu'ndan Özakalın'a övgü: "Bilgisinden ve tecrübesinden bizzat istifade ediyorum"
-
MNG AVM Cihan Grup’la vizyon büyüttü
MNG AVM’de yenilenme ve dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
-
ETSO Başkanı Saim Özakalın yeniden aday oldu
Başkan Özakalın, "Başladığımız işi yarım bırakmayız" diyerek yeniden adaylığını açıkladı.
-
Ömer Düzgün’den ekonomi ve üretim mesaj
Başkan Düzgün, üreticiden tüketiciye uzanan güçlü bir değer zincirinin önemine dikkat çekti.
-
Lütfü Yücelik Seçim İrtibat Ofisi açıldı
ETSO Başkan Adayı Lütfü Yücelik'in seçim irtibat ofisi, yoğun katılımla açıldı.
-
Lütfü Yücelik gümbür gümbür geliyor
Yücelik, gençlerin yönetimde söz sahibi olacağı bir anlayışı hayata geçireceklerini kaydetti.
-
Başkan Düzgün’den Yücelik'e güçlü destek
Başkan Ömer Düzgün, adaylığını açıklayan Lütfü Yücelik'e destek vererek dengeleri değiştirdi.
-
Havalimanı 103 bin yolcuya hizmet verdi
Erzurum Havalimanı’nın Temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı
-
Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti
TPF araştırdı, Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti. Başkan Düzgün: Perakende Geçici İş Olmaktan Çıkmalı




