7 Milyon TL alındı! Hedef 30 Milyon TL

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 28.09.2018 15:16:00
İmar barışı kapsamında Erzurum´da 2 bin 110 kişi yapı kayıt belgesi aldı.
7 Milyon TL alındı! Hedef 30 Milyon TL

 

Nesrin ÇETİNKAYA'nın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

İmar barışı kapsamında Erzurum´da 2 bin 110 kişi yapı kayıt belgesi aldı. Bu sayede 7 Milyon 755 bin TL devletin kasasına girdi sağlanırken, yılsonu hedefi ise 30 Milyon TL. Çevre ve Şehircilik il Müdürü Rahmi Şenocak, Erzurum´da İmar Barışından faydalananların sayısını açıkladı. 2 bin 110 kişinin bugüne kadar yapı denetim belgesi aldığını paylaşan Şenocak, 7 Milyon 755 bin TL de ödeme alındığını belirtti. Şenocak, “İmar barışıyla ilgili Türkiye genelinde ki yoğunluk ve ilgi Erzurum´da da devam ediyor. Erzurum´da bugüne kadar 2 bin 110 kişi yapı kayıt belgesi aldı. Belgeye başvuran kişi sayısı çok fazladır ama ödemeler yılsonu olduğu için vatandaşlarımız bütçesini ona göre ayarlıyor, yıl içinde veya yılsonunda ödeme yapıldığı takdirde belgelerini alabiliyorlar.  Başta da belirttiğimiz üzere şimdiye kadar 2 bin 110 kişi lapı kayıt belgesini aldı, bununla birlikte 7 milyon 755 TL devletimize ödeme yapıldı” şeklinde konuştu.

 

‘İMAR BARIŞI, İMAR AFFI DEĞİL´

 

Bazı yerlerde hakkı olmadığı halde meraları imar barışından gösterenlerin olduğuna dikkat çeken Şenocak,  bunların tespitini yaptıklarını ve bu yapıların kısa bir süre içinde yıkılacağını kaydederek, “Bunların yanı sıra birde yaşadığımız sıkıntılarımız var onlara da değinmek istiyorum. Bazı yerlerde hakkı olmadığı halde meraları imar barışından gösterenler var, bunların tespitini yaptık. Sağ olsunlar muhtarlarımızda bu konuda bize yardımcı olacaklar. Şunu da belirtelim bu kanun 1 Ocak 2018´den sonra yapılan yapıları kapsamıyor. Zaten meraya yapılan yapının yapı kayıt belgesi alınsa da bu mera kanuna tabi. Şunun altını çizelim öncelikle “İmar barışı, imar affı değil.” İmar barışı herhangi bir nedenle ruhsatını alamamış, kayıt altına girememiş binaların kayıt altına alınması demek. Bu yıllardan beri gelen çok uzun bir süreç. Fakat bazı vatandaşlarımız sanki bu meralarda afmış gibi, oralarda yapılan kaçak yapılara belge almaya çalışıyorlar, fakat belge alsalar dahi onların tapu alma şansları yok. Tespit edilenlerin hepsi yıkılacak. Bütün kaymakamlıklarımıza, bütün kurumlarımıza bakanlığımız yazılarını gönderdi. Şuanda hala daha tespit çalışmalarımız devam ediyor. Çok yakın bir zamanda da belediyelerle birlikte bu yapıları yıkacağız. O ayrı bir kanun, bildiğiniz üzere tapu kanunu ayrı.  Ama yapıyı hazine arazisine yapmışsanız, belediye arazisine yapmışsanız ve bunun içinde yapı kayıt belgesi alırsanız biz onun hazine arazisinden satışını yapmak zorundayız”; ifadelerine yer verdi.

 

YILSONU HEDEFİ

 

İmar barışı kapsamında yılsonu hedeflerine değinen Şenocak, süre daraldıkça ilginin daha da yoğunlaştığını belirtti. Şenocak, “Yılsonuna yani 31/12-2018 tarihine kadar ödemesini yapan vatandaşlarımız yapı kayıt belgelerini almış olacaklar. Yılsonuna kadar müracaat sayımız 20 bini bulur, bunun yanında yine belge alanların sayısı da 10 bini geçecektir. Şuanda yoğunluk hala devam etmektedir. Zaman azaldıkça ilgi daha da artıyor, tüm birimlerimizle vatandaşlarımıza hizmet vermek için bekliyoruz.” diye belirtti. (günebakış)    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler