'Okul alışverişlerimizi kırtasiyelerden yapalım'

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 09.09.2020 19:03:00
Karaca, pandemi nedeniyle kitap ve kırtasiyeci esnafının zor durumda olduğunu hatırlattı.
'Okul alışverişlerimizi kırtasiyelerden yapalım'

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM 
'Pandemiden dolayı kırtasiyeci esnafımız 6-7 aydır iş yapamıyor' diyen Başkan Hikmet Karaca, kitap ve kırtasiyeci esnafının zor durumda olduğunu belirterek 'okul alışverişlerimizi kırtasiyelerden yapalım' çağrısında bulundu. Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, kitap ve kırtasiyeci esnafının zor durumda olduğunu açıklayarak Velilere çağrıda bulundu. Başkan Karaca, '' Esnaf ve Sanatkârlar bu toplumun kara gün dostudur. Sizler de 2020-2021 okul sezonunda kırtasiyeci esnafımıza sahip çıkın. Bizler kırtasiyeci esnafı olarak her türlü tedbirimizi alarak hizmet vermeye hazırız. Kırtasiye ürünlerini kayıt dışı çalışan seyyarlardan veya Corona bulaşı riski büyük olan AVM’lerden, hipermarketlerden temin etmeyin. Hem kendinizin ve ailenizin sağlığını tehlikeye atmayın, hem de alış verinizde garantili muhatabınız olan kırtasiyeci esnafımızdan yaparak onlara destek olun. Çünkü Kırtasiyeciler temizlik, sosyal mesafe, iş sağlığı ve güvenliği konularında tedbirlerini en üst seviyede almış durumda''şeklinde konuştu. 
 
 
''PANDEMİ DÖNEMİNDE EN FAZLA MAĞDURİYETİ KIRTASİYECİ ESNAFI YAŞADI''
 
 
Başkan Karaca, açıklamalarına şöyle devam etti: ''Salgın devam ediyor. Okullar 6-7 aydır kapalı. Kırtasiyeciler stokladıkları ürünü satamadıkları halde ödemelerinin vadesi geldi. Vergi, sgk, bağkur, kira ve kredi geri ödemeleri de cabası. Sektöre yönelik acil tedbirler alınmazsa kitap ve kırtasiyeci esnafımız tükenme noktasına gelecek. Devlet sektörümüze sıfır veya düşük faizli, uzun vadeli kredi ve destekler vermeli. SGK ve vergi ödemeleri de ötelenmelidir. Çünkü salgın halen sürüyor ve bu zor günlerin ne zaman geçeceğini de kimse tahmin edemiyor. Kitap kırtasiyeci esnafının büyük sermayesi yok. 
 
 
''EYLÜL VE EKİM AYLARINDAKİ ÖDEMELERİMİZİN VADESİ GELDİ''
 
 
Okul öncesi ve dönemi için stokladığı ürünlerin ödemelerini 5-6 aylık çek ve senetlerle karşılıyor. Mart ayında okullarla birlikte işyerlerimiz de kapandı. İşyerlerimizi açtık ama durum ortada, iş yapamıyoruz, kazanç sağlayamıyoruz. Bu meyanda kamu bankalarının desteklerinden mecburen yararlanan arkadaşlarımız oldu. Onların ötelenmiş kredi geri ödemeleri de sonbaharda. Eylül ve Ekim aylarindaki ödemelerimizin vadesi geldi. Tüm bunların yanında kira, SGK ödemeleri ve vergi gibi yasal yükümlülükler de belimizi büker noktaya geldi. Devletimiz acil tedbirlerle sektörü takviye etmeli, yoksa takatimiz kalmadı, teker teker kepenk indirme noktasına geliyoruz.''
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler