Abdullah Tivnikli hayatını kaybetti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 06.11.2018 16:50:00
Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, hayatını kaybetti. T
Abdullah Tivnikli hayatını kaybetti

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum Yakutiye ilçesine bağlı Altınbulak (Tivnik) köyü nüfusuna kayıtlı olan Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Temeli 30 yılı aşkın bir süre önce atılan Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli (59), bir süredir tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti. Tivnikli'nin cenazesi, Marmara İlahiyat Camisi'nde bugün ikindi vaktinde kılınacak cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Başında bulunduğu holdingde 6 bini aşkın kişinin çalıştığı Tivnikli, katılım bankacılığı konusunda da uzman isimlerden biriydi. EKSİM Yatırım Holding'ten yapılan açıklamada "Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, İstanbul’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede, 59 yaşında hayatını kaybetti." denildi

Açıklamanın devamında Tivnikli ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye’de ve İngiltere’de aldığı lisans ve lisansüstü eğitimlerin ardından, genç yaşlarından itibaren önemli projelerde görev alan Abdullah Tivnikli, yöneticilik görevlerinin yanı sıra yurt içinde ve yurt dışında yaptığı hayırseverlik işleriyle de tanınıyordu.

 

ABDULLAH TİVNİKLİ KİMDİR?

 

1959 yılında Erzurum’da doğan Abdullah Tivnikli, 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu ve bu üniversitede İşletme yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisans eğitiminin ardından akademik çalışmalar için İngiltere’ye giden Abdullah Tivnikli, burada katılım bankacılığı modelinin dünyadaki işleyişi, hukuki altyapısı ve uygulamaları hakkında eğitim aldı ve çalışmalar yaptı. Türkiye’de 1980’lerin başında serbest piyasa ekonomisine geçilmesiyle birlikte, 1983 yılında aldığı bir davet üzerine katılım bankacılığının hukuki altyapısının hazırlanmasında görev yapmak üzere ülkesine döndü. Katılım bankacılığı modelinin Türkiye’deki ilk uygulayıcısı olan Albaraka Türk’ün kuruluş sürecinde yer aldı. 1986 yılında aile şirketi olan Eksim kuruldu. Holding, gerçekleştirdiği gıda, hububat ve petrol türevlerinin ticaretiyle yıllar içinde büyük şirketler arasına girdi. Enerji yatırımlarıyla büyüyen Eksim, yenilenebilir enerji üretiminde ülkemizin en büyük şirketleri arasına girdi. Elektrik dağıtım ve satış hizmetlerinde de Abdullah Tivnikli’nin önderliğinde önemli yatırımlar gerçekleştirdi.4 çocuk babası olan Tivnikli, İngilizce bilmektedir. 

 

 

BANKA YÖNETİMİNDE YER ALDI

 

Abdullah Tivnikli, 1988 yılında Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi, 2001 yılında aynı bankada Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 2005 yılında Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Tivnikli, vakıf faaliyetlerine daha fazla zaman ayırmak için 2015’te Kuveyt Türk’teki başkan yardımcılığı görevinden ayrıldı. Abdullah Tivnikli’nin başında bulunduğu Eksim Holding’in temeli 1986 yılında atıldı. Gıda alanındaki faaliyetleri ile bilinen Eksim Holding, geçtiğimiz yıllarda enerji sektörüne de yöneldi. Gayrimenkul sektöründe de yatırımları bulunan Eksim Holding bünyesinde 6 bini aşkın kişi çalışıyor. Holding bünyesinde bulunan Sinangil Un, Türkiye'nin en büyük 500 şirketten biri konumundaydı.

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İYİ BİR KARDEŞİMİZDİ

 

Partisinin gurup toplantısının sonunda Erzurumlu iş adamı Abdullah Tivnikli ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Değerli bir iş adamımız, kardeşimiz, hayırsever Abdullah Tivnikli Rahmeti Rahmana kavuşmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, bütün ailesine baş sağlığı diliyorum. İnşaallah bu gün ikindi namazında son görevimizi yapma adına cenazesine katılacağız. İyi bir kardeşimizdi" dedi.   

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler