Aday Adayı Karagöl'den Vurguncu Uyarısı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 09.03.2015 20:00:00

RADARHABER / ERZURUM 
Dolardaki yükselişi değerlendiren ekonomistler, “Büyük meblağlar ile piyasalarda spekülasyon yapanlar bir süre sonra kârlarını alıp yurt dışına çıkacak. Olan bu oyuncuların peşine takılarak dövize hücum eden vatandaşın birikimlerine olacak” yorumunu yaptılar
Ekonomistler dolardaki yükselişin sebeplerini tartışıyor. Yüksek faiz politikasından yana olan ekonomistler, yükselişi “iç politikadaki gelişmelere” ve “Merkez Bankası’na müdahale iddialarına” bağlarken, “üretim”den yana olan ekonomistler ise avro/dolar paritesindeki gelişmeleri öne çıkartarak, “Kamu maliyemiz iyi durumda. Bu alanda pekçok AB ülkesinden çok daha rahatız. Cari açık düşüyor, bütçe disiplini sağlam. Faiz lobisi ve uzantıları, hem faiz ve kur vurgunu yapmak hem de 7 Haziran seçim sonuçlarını etkilemek için toplu alımlar yaparak ‘kriz algısı’ oluşturma çabasında” görüşünü dile getiriyor.
 
KARAGÖL'DEN TUZAK UYARISI
AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı olan Ekonomi Profesörü Erdal Tanas Karagöl, “Vatandaşlarımız bu manipülasyon tuzağına düşmemeli” uyarısında bulundu. Prof. Dr. Karagöl,  “Küresel olarak doların artış trendi söz konusu. Dolar başta avro olmak üzere diğer para birimleri karşısında bir süredir yükselişte. Bunun nedeni de ABD’nin faiz artıracağı beklentisi. Beklenti sürdükçe artış trendi devam edecek. Bu yükseliş sadece Türkiye’de oluyor gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye’de doların fiyatının keskin artış trendine girmesinin sebebi ise içeriden ve dışarıdan bazı oyuncuların manipülasyon amaçlı alımlar.  İş göstergeleri, makroekonomik göstergeler, borç miktarı, yapılması gereken ödemeler açısından hiç bir sıkıntı yok. Doların keskin değer artışına sebep olacak hiçbir gerekçe yok. Bazı çevreler insanları dolara yönlendirmeye çalışıyor” dedi.

'SEÇİM ÖNCESİ ZİHİN KARIŞTIRIYORLAR'
Seçime az bir zaman kala zihinlerde seçim sonuçlarını etkilemeyi hedefleyen karışıklıkların oluşturmak istendiğini belirten Prof. Dr. Karagöl, “Bunlara dikkat etmek gerekir. Doların çok fazla yükseleceği, ekonomik kriz meydana geleceğini iddia edenlerin sözlerine itibar edilmesin. Halkımızın bu spekülasyonlara dikkat etmesi lazım. Çünkü bunlara aldanarak pek çok vatandaşımız dolar alacak. Büyük fonlarla dolar üzerinde spekülasyon yapanlar bir süre sonra karlarını alıp piyasadan çıkacak. Olan onların peşine takılarak dolara yatırım yapan vatandaşlarımıza olacak” uyarısını yaptı. 
Etiketler : Erzurum, ekonomi, vurgun, göl,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler