Arılarınızı sigortalattırarak güvende olun!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 25.03.2021 21:42:00
Erzurum'da, tarım müdürlüğü arıcılara arı sigortası tavsiyesinde bulundu.
Arılarınızı sigortalattırarak güvende olun!

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM  
Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürdülüğü, arı üreticilerine çağrı yaparak "Arılarınızı sigorta yaptırarak güvende olun" tavsiyesinde bulundu. Erzurum iklim koşulları sayesinde her bölgesinde arıcılık yapılabilecek bir coğrafyaya sahip. İl, arı yetiştiriciliği (arıcılık) yaparak para kazanmak için oldukça elverişli özelliklere sahip iller arasında ilk sırada yer alıyor. Arı, çoğumuz için etrafımızdaki en ufak hareketleri bile büyük korkulara sebep olabilirken, bazılarımız için verdikleri enerji dolu mucizevi yiyecekle ekmek kapısı olarak bilinmekte. Arı yetiştiriciliği son zamanlarda eskiye nazaran popülerliğini kaybetse de hala bazı bölgeler için önemli geçim kaynakları arasında.   
 
 
ERZURUM'DA ARICILIK BABADAN OĞULA GEÇIYOR
 
 
Erzurum iklim koşulları sayesinde arıcılık yapılabilecek bir coğrafyaya sahip. Erzurum ve Rize bölgesi, arıcılık için son derece elverişli bölgeler arasında yer alıyor. Bu yörelerde her ne kadar babadan oğula geçen bir kültürün parçası olarak öğrenilse de, açılan halk eğitim kurslarıyla toplumun geneli bu konuda bilgilendirilmeye çalışılıyor. Çünkü Erzurum iklim koşulları sayesinde her bölgesinde arıcılık yapılabilecek bir coğrafyaya sahip! Yani Erzurum arıcılık yaparak para kazanmak hususunda oldukça elverişli özelliklere sahip. 
 
 
 
 
'ARILARINIZI SİGORTALATTIRIN' ÇAĞRISI
FET ZARARLARINDA GARANTİ ALTINA ALMIŞ OLUYORSUNUZ
 
 
Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürdülüğü, "Arılarınızı sigorta yaptırarak güvende olun" çağrısı yaparak sigorta ile üreticilerin elde edeceği avantajları şöyle sıraladı: " En az 30 adet arılı kovanı olan Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı çiftçilerimizin arılı kovanlarını Tarım Sigortası yaptırarak; Kovanları taşıma sırasında olabilecek olumsuzlukları, Yabani hayvanların verdiği zararları, Sel, dolu gibi afetlerden oluşabilecek zararları garanti altına almış olacaklardır. Kovan başı çiftçimizden sigorta bedeli olarak ortalama 1, 5 TL den az ücret alınmakta olup, detaylı bilgiyi TARSİM acentelerinden öğrenebilirsiniz. "
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler