ATA Teknokent umutları yeniden yeşertti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 07.09.2018 17:12:00
Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde faaliyet gösteren ATA Teknokent´e yaklaşık...
ATA Teknokent umutları yeniden yeşertti

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...

 
RADARHABER / ERZURUM

Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde faaliyet gösteren ATA Teknokent´e yaklaşık 1,5 ay önce Genel Müdür olarak atanan Doç. Dr. Ersin Karaman, basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

 

Erzurum´un ihtiyaçlarını her anlamda bildiklerine inandığı Gazetecilerle tanışmak ve fikir alışverişinde bulunmak için toplantıyı tertiplediğini vurgulayan ATA Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Ersin Karaman, hedeflerinin bütün firmaları ar-ge yapar hale getirmek olduğunu söyledi.

 

TEKNOKENTLERİN HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

 

Teknokentlerin temelde üniversite-sanayi ve kamu işbirliğini geliştirmeyi hedeflediğini belirten Doç. Dr. Ersin Karaman, “Burada oluşan bilgi birikimini akademisyenlerin elde ettiğin bilgi birikimi, deneyimini sanayi ve endüstriye, kamuya kazandırmak, kamuda ve endüstride oluşmuş deneyimi de üniversiteye aktarmak teknokentlerin en büyük hedefleridir. Üniversitelerden sadece dışa bilgi akışı olmuyor. Dışardan üniversitelere de deneyim aktarımı olur. Bunu yapabilmek için teknokentte firmalara gereken desteği sağlıyoruz. KOSGEB ya da TÜBİTAK´tan proje geçirmiş olan firmalara kolaylık sağlıyoruz. Cüzi rakamlarla ofislerin kiralanmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

 

‘‘ATA TEKNOKENTTE AR-GE YAPAN 63 FİRMA VAR´´

 

ATA Teknokentte mevcut 69 firma bulunduğunu ve bu firmalardan 63´ünün ar-ge yaptığını anlatan Genel Müdür Karaman, firmaların büyük çoğunluğunun yazılım alanında hizmet verdiğini kaydetti. Büyük firmaların ar-ge merkezlerinin Erzurum´a taşınması için çalışma yapmayı hedeflediklerini de kaydeden Karaman, “Hem üniversite, hem bölgemiz için önemli. Bölgedeki firmaların ar-ge merkezlerinin tek çatı altında buluşmaları da önemli. Bu konuda girişimlerimiz olacak” dedi.

 

GAZETECİLER FİRMALARIN BULUNDUĞU ALANLARI GEZDİ

 

Uzun bir aradan sonra kapılarını basın mensuplarına açan ATA Teknokette, yeni genel müdür Ersin Karaman, toplantının sonunda basın mensuplarına ATA Teknokenti gezdirdi. Firmaları ziyaret edip yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Gazetecilere, alanında uzman araştırmacılar tarafından yapım aşamasında olan, patenti alınan ve geliştirme aşamasında olan ürünler tanıtıldı.    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler