Aydemir: Canlı Hayvan Borsası büyük ihtiyaç

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 10.09.2016 12:02:00
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, canlı hayvan pazarını gezdi.
Aydemir: Canlı Hayvan Borsası büyük ihtiyaç

RADARHABER / ERZURUM
 
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım'la birlikte Canlı Hayvan Pazarını gezerek alıcı ve satıcılarla görüş alışverişinde bulundu. 
 
'ERZURUM HAYVANCILIĞIN ADRESİDİR'
 
Kurban Bayramı öncesi alım satım faaliyetlerinin yoğunluğuna dikkat çeken Aydemir, 'Erzurum hayvancılığın adresidir. Bu hali çok eskiye dayanmasına rağmen bir disiplinden uzak olduğunu gözlemlediğimiz hayvancılık faaliyetleri canlı hayvan borsasının
kurulmasıyla birlikte çok daha derli toplu hale gelecektir' dedi.
 
TALEP BÜYÜK
 
Canlı hayvan borsasının canlı bu¨yu¨kbas¸ ve ku¨c¸u¨kbas¸ hayvanların degˆer buldugˆu yer olduğunun altını çizen Aydemir, 'Üretici ve tu¨ccarın bir araya geldigˆi, fiyatın belirlendigˆi ve u¨ru¨nu¨n hak ettigˆi degˆeri buldugˆu yer olarak bilinen borsanın ihdasını her kesimin istediğini müşahade ediyoruz. Bu şekilde kayıt dıs¸ı satım ve alımın o¨nu¨ne gec¸ileceği de bir vakıadır. Kaldı ki, borsanın kurulmasıyla beraber canlı hayvan sevkiyatları da kontrol altına alınacaktır' değerlendirmesinde bulundu.
 
BORSA BÜTÜN TARAFLARIN FAYDASINADIR
 
Borsanın kurulması halinde hem devletin, hem u¨reticinin ve aynı zamanda tu¨ccarların haklarının korunacağını paydas¸ların tamamının kazanc¸ elde edeceğine işaret eden Aydemir. Her yönüyle bir ihtiyacı ifade eden Canlı Hayvan Borsası, alım ve satımlar veteriner hekim kontrolu¨nde yapılacağından halk sagˆlıgˆı açısından da önem arzetmektedir.' Kaydını düştü.
 
BU DÖNEM OLUR!
 
Öte yandan Ziraat Oda Başkanı İslam Yıldırım'da, Canlı Hayvan Borsa beklentilerinin bu dönem karşılık bulacağını düşündüğünü söyledi.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler