Bakan Elvan'dan Erzurum'a Büyük Müjde!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 29.12.2016 18:05:00
Erzurum'a bugün itibarıyla toplam proje tutarı 1,7 milyar lira ve 7 bin 500 kişiye istihdam...
Bakan Elvan'dan Erzurum'a Büyük Müjde!

RADARHABER / ERZURUM -ÖZEL-
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin yaptığı açıklamalar sırasında Erzurum'a büyük bir müjde verdi. Bakan Elvan, '' Erzurum'a bugün itibarıyla toplam proje tutarı 1,7 milyar lira ve 7 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak proje başvurusu aldık" dedi. Bir dizi inçeleme ve açılışa katılmak üzere Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Erzurum'a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi, Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini kalkındıracak olan CAzibe Merkezleri Programı ile ilgili açıklamalrda bulundu. 
 
Bakan Elvan, '' Sadece bu programın anlatılmasıyla Kalkınma Bankasına başvuru yapan firmaların proje tutarları toplamı 15 milyar lirayı geçti. Bu 15 milyar lira ile sağlanacak istihdam 95 bini geçti." dedi. ERzurum Valiliğini ziyaretisırasında önemli açıklamalar yağan Bakan <elvan, Erzurum'a da büyük bir müjde verdi. Erzurum'un millet ve ülke için tarih boyunca kritik bir rol oynadığını ifade ederek, "Erzurum ticarette kavşak noktasıdır. Ama Erzurum'u Erzurum yapan sadece kavşak olma konumu değil, Erzurum'un insanıdır, vatanseverliğidir, milletine, bayrağına olan bağlılığıdır. Erzurum halkının bu topraklar için yapamayacağı hiçbir şey yoktur." dedi.

 

''Erzurum kalkınmadan, Doğu Anadolu Bölgesi kalkınmaz. Onun için önce Erzurum'un ayağa kaldıracağız'' diyen Bakan Elvan, '' Cazibe Merkezleri Programı ile Erzurum merkez olmak üzere tüm hinterlandı ve Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkileyecek. Cazibe Merkezleri Programı, bölgenin kalkınmasını hızlandıracak'' dedi. Cazibe Merkezleri Programı'ndan şu andaki başvurular itibarıyla son derece olumlu netice elde edildiğini vurgulayan Elvan, şunları söyledi: "Resmi olarak Kalkınma Bankası henüz yatırımcılardan başvurularını almıyor. Biz illerimizde, Ankara'da toplantılar yaptık. Bu toplantılarda Cazibe Merkezleri Programı'nı anlattık. Sadece bu programın anlatılmasıyla Kalkınma Bankasına başvuru yapan firmaların proje tutarları toplamı 15 milyar lirayı geçti. Bu 15 milyar lira ile sağlanacak istihdam 95 bini geçti. Bu, resmi olarak başvuruları almamamıza rağmen gerçekleşti. Demek ki bu program başarılı olacak, yatırımcılarımızın büyük bir ilgisi var, vatandaşlarımızın büyük bir ilgisi var, inşallah bunda başarılı olacağız. Erzurum'a da bugün itibarıyla toplam proje tutarı 1,7 milyar lira ve 7 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak proje başvurusu aldık.

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler