Bakan müjdeyi verdi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 26.09.2013 13:58:00

RADARHABER / ERZURUM 
 
Uçak biletlerindeki tavan fiyat uygulaması bayram sonrasına kaldı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, uçak biletlerindeki yüksek ücret politikasına ‘dur' diyecek ‘tavan fiyat' modelinin, Kurban Bayramı sonrasına hayata geçirileceğini bildirdi. Vatandaşın mağdur olmamasını hedeflediklerini dile getiren Yıldırım, çalışma ile fırsatçılığın önüne de geçmeyi hedeflediklerini vurguladı.

KURBAN BAYRAMINDAN SONRA UYGULAMA BAŞLIYOR
Yıldırım, 11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası’nda alınan kararları, sektör raporlarını ve şura sonuç bildirgesini düzenlediği toplantıda açıkladı. Toplantının ardından Bakan Yldırım, gazetecilerin sorularını cevapladı. Tarifeli uçak seferlerinde biletlerde uygulanacak tavan fiyat çalışmasının Kurban Bayramı’na yetişip yetişmeyeceğine ilişkin bir sorusu üzerine Yıldırım, konu ile ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) maliyet esaslı çalışma yaptığını, iç hat uçuşlarının incelendiğini ve ortalama bir fiyatın ortaya çıkarıldığını aktardı. Aynı zamanda hava şirketleri ile görüşmelerin de tamamladığının kaydeden Yıldırım, karar aşamasına gelindiğini belirtti.Ancak uygulamanın bayram sonunda hayata geçeceğini bildiren Yıldırım, şu uyarıda bulundu:

''DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN KONU...'

“Burada dikkat etmemiz gereken konu, bir yandan tavan koyduğumuz zaman ucuza seyahat etmenin de önüne geçmemek lazım. 100 liranın altında satılan biletlerin de bu sefer daha yüksek bedele çıkma riski var. Ona da dikkat ediyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşın mağdur olmaması. Hava yolu şirketleri de bu konuda, sorumluluklarının bilincindeler. Hem sektörü zora sokmayacak, hem de vatandaşı rahatlatacak uygulamayı getirmiş olacağız. Böylelikle fırsatçılığın önüne geçmeyi hedefliyoruz.”  

Etiketler : Erzurum, ucak, bakan, tavan,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler