Bunu yapan parayı götürür!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 05.09.2013 14:19:00
Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar yatırımcının kafasını karıştırırken, uzmanlar bakın hangi yöntemi öneriyor?
Bunu yapan parayı götürür!

RADARHABER / ERZURUM 

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar yatırımcının kafasını karıştırırken, uzmanlar altın yatırımcısına bakın hangi yöntemi öneriyor?Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ecesoy, son dönemde dalgalı bir seyir izleyen altın için nasıl bir hamle yapılmalı sorusuna yanıt verdi. Ecesoy, “Uzun dönemde kazandırır” dedi.Altın fiyatlarıyla ilgili tartışmalar, özellikle son dönemde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızlandı. Bu konudaki soruları yanıtlayan Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ecesoy, tasarruf sahiplerinin fiyatlar düşerken altın aldıklarını, yükselirken de sattıklarını belirterek “Zaman zaman talebi gerilese de geleneksel yatırım aracı olarak altının uzun vadede talep görmeye devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

"ZOR BiR DÖNEMDEYiZ"

Bugün'ün haberine göre; küresel belirsizliklerin azalmaya başlaması ve ABD başta olmak üzere gelişmiş ekonomilerde büyümenin istikrar kazanmasının altın yatırımcısı için olumlu bir durum olmayacağını öngören Ecesoy, şöyle konuştu: “Özellikle gelişmiş ülkelerde enflasyonun düşük seyrini koruyacağı bir ortamda para politikalarındaki teşviklerin geri çekilmeye başlanacak olması, altın için olumsuz bir gelişme olarak öne çıkmaktadır.” Altın cinsinden mevduat hesabı açılma cazibesinin artmasının yastık altı altının ekonomiye kazandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu ifade eden Ecesoy şunları söyledi:

"ALINACAK ÇOK YOL VAR"

“2011’de 2,4 milyar dolar olan kıymetli maden depo hesabı toplamı Haziran 2013 itibariyle 10,5milyar dolara yükseldi. Merkez Bankası’nın hesabına göre 1984’ten bugüne en az 2 bin 200 ton altın biriktirildiği görülüyor. Bunun parasal karşılığı 100milyar dolar. Bu göz önüne alınacak olursa sektörün bu anlamda halen alacağı önemli bir mesafe olduğu anlaşılıyor.”

"YATIRIM ARACI ÇEŞiTLENECEK"

Hasan Ecesoy, altın fiyatlarındaki gelişmelerden bağımsız olarak bankacılık sektöründe altın bankacılığı faaliyetlerinin hızla gelişmeye devam edeceğini belirtti.

UZMANLAR iKiYE BÖLÜNDÜ

 

Uzmanların bir kısmı altındaki yükselişin devam edeceği yönünde görüş belirtirken, bir kısmı da fiyatların düşeceğini kaydediyor. Dünya Elmas Borsaları Federasyonu Başkanı Ernes Blom, “Kısa ve uzun vadede altın fiyatlarında artış sürecek” dedi. TD Securities Emtia Strateji Müdürü Bart Melek ise “Altın, piyasalardaki belirsizliğe karşı bir korunma aracı olmaya devam edecektir” yorumunu yaptı. Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de, şunları söyledi: “Fed’den sert bir açıklama gelirse altının onsu 1000-1100 dolara kadar gerileyebilir.” 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler