Çiftçilere makine ekipman desteği

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 26.09.2013 19:51:00
Erzurum’da son 7 yıl içeresinde toplam 2 bin 987 çiftçiye toplam 2 bin 987 makine ve ekipman desteği verildi.
Çiftçilere makine ekipman desteği

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’da “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi” projesi kapsamında son 7 yıl içeresinde toplam 2 bin 987 çiftçiye toplam 2 bin 987 makine ve ekipman desteği verildi. 
Makine ve ekipman dağıtım töreninde Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş yaptığı konuşmada, “İlimizde 7. etap tamamlanmış olup, hak sahibi çiftçilerimize tarımsal mekanizasyonun vazgeçilmezi olan modern tarım alet ve makineleri yüzde 50 hibe desteği ile dağıtıldı. Son 7 yıl içerisinde toplam 2 bin 987 çiftçiye 24 çeşit makine verildi.” dedi.
 
YAVİLİOĞLU: “ERZURUM GELEN YATIRIMCILARI ELİNDE TUTAMADI”
Programda konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ise "Erzurum'da gereklilik açısından tarım ve hayvancılık çok önemlidir. Ama bunun üzerine fazla düşüldüğünü görmüyoruz. Erzurum'da en önemli sorun üretmiş olduğu ürünleri sanayi ürünü haline getirememiş olmasıdır. Bir kaç yıl önce Erzurum'a tarım ve hayvancılık üzerine yatırımcılar geldi. Fakat Erzurum bu yatırımcıları elinde tutamadı, bezdirdi. Hepsi yurtdışına gitti. Yatırımcıların ne devletten para alma teşviki vardı ne de başka birşey. İnşallah bir daha böyle sorunlar yaşanmaz. Erzurum'da daha büyük yatırımların olması gerekir. Bu yatırımları el birliğiyle yapmamız gerekir. Erzurum'a yatırımcı gelmiyor denmemesi gerekiyor. Geliyor fakat biz onları elimizde tutamadık. Bu yatırımcıların Erzurum'da kalması için 7-8 ay uğraştık. Kalmaları için Ankara'dan müdürler getirdik ama olmadı. Erzurum her zaman en iyilerini hak ediyor." şeklinde konuştu.
 
VALİ ALTIPARMAK: “BÖLGEMİZ DE TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜN BÜYÜMESİ LAZIM”
Erzurum'un her tarafta tarım, eğitim, DSİ gibi alanlarda iyi göründüğünü belirten Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Ülkenin zenginliği ve refahı devletin, halkın refahıdır. Tarım Bakanlığımızın ve ülkemizin desteğiyle iyi şeyler yapıldı. 120 milyon çiftçimize destek verildi. Makinalı tarım ülkemizde ilerlemekte. Bölgemizde Tarım ve Hayvancılık sektörünün büyümesi lazım. Bunun için hep birlikte gereken yardımı ve desteği vermemiz gerekiyor. Bu konuda yılmamamız lazım. Erzurum bu konuda ilerledi. Kimin yatırımcısı varsa elinden tutup bura getirsin. Erzurum il merkezi değil bölge merkezidir. Biz alt yapıyı oluşturup elimizden geleni yapalım." dedi.
Programda konuşmaların ardından çiftçilere belge takdim edilerek hediyeleri verildi.Çiftçilerden Yakutiye Meclis üyesi Hatice Çollak, "Bahçemde çilek üretimi yapıyorum. Aldığım El Traktörünü bunun için kullanacağım. 9 yıldır bu işle uğraşıyorum. Benim projem Erzurum için büyük projeydi. İhracat konusunda dışa bağımlı olacağımıza içeri bağlı olalım. 9 yıl boyunca kapı kapı dolandım. Fakat ilgili birimlerden gerekli desteği göremedim. Eylül'ün 5'inde Kahramanlar köyünde olan don olayından dolayı 1 ton ürünüm çürüdü." dedi.
Etiketler : Erzurum, destek, çiftçi, makne,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler