Dadaş umudunu çeyrek bilette aradı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 31.01.2015 00:05:00
Erzurumlular, yılbaşındaki bin 200 tam, 6 bin yarım ve 195 bin adet çeyrek bilet aldı.
Dadaş umudunu çeyrek bilette aradı

Salih ÇELEBİ'nin haberi...

RADARHABER / ERZURUM
Erzurumlular, yılbaşındaki büyük ikramiye için 2 milyon 530 bin liralık bin 200 tam, 6 bin yarım ve 195 bin adet çeyrek bilet aldı. Bir kişiye 500 bin lira ikramiye çıkarken, kazı-kazan da ise 2 kişi 20, bir kişi de 50 bin lira kazandı.
Erzurum'da yaşanan işsizlik, geçim ve maddi sorunlar nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar, iddia, sayısal loto gibi şans oyunlarından sonra, kazı kazan ve milli piyango oyunlarına rağbet göstermeye başladı. Kartlar üzerinde gri noktalı yerlerin kazılarak ikramiye kazanıldığı şans oyunu, özellikle öğrenci ve işsiz gençler tarafından yoğun ilgi görüyor. Erzurum Milli Piyango Müdürü Fahrettin Bayrak, yaşanan işsizlik sorunları nedeniyle Erzurumlu vatandaşların piyango ve kazı kazan gibi şans oyunlarına yöneldiğini söyledi. Geçtiğimiz yılbaşı çekilişinde Erzurum'da bin 200 tam, 6 bin yarım biletin satıldığını belirten Bayrak, en çok çeyrek bilete rağbet gösterildiğini ve toplamda 195 bin adet çeyrek biletin tükendiğini ifade etti. Tüketilen biletlerin toplam tutarının 2 milyon 530 bin lira olduğunu dile getiren Bayrak, Erzurum'da yılbaşı çekilişinde 500 bin liranın çeyrek bilete isabet ettiğini dile kaydetti. Erzurum'da uygulanan piyango, kazı kazan ve diğer şans oyunlarına büyük ilgi gösterildiğini anlatan Bayrak, özel ve ara çekilişlerde yüksek ikramiyelerin verildiğini aktardı.
 
"İŞSİZLİK VATANDAŞI PİYANGOYA YÖNELTTİ"
Cumhuriyet Caddesi'nde kurduğu masa ile kazı kazan oynatan Recep Koçak yaptığı açıklamada, kazı kazanın Erzurum'da yoğun bir ilgi ile oynandığını ve satışlarından memnun olduğunu söyledi. Kazı kazan kartlarının 1 liradan satıldığını ve anında kazılarak ikramiye kazanılabileceğini anlatan Koçak, en az 1 lira, en çok 100 bin lira gibi ikramiyelerin verildiğini belirtti. Genel olarak geçim sıkıntı yaşayan öğrenci ve gençlerin yanı sıra yerel halkında kazı kazan kartlarına yoğun talep gösterdiğini kaydeden Koçak, yaptığı satışlardan iki defa 20 bin lira, bir defa da 50 bin lira ikramiye kazanıldığını ifade etti. Erzurumlu vatandaşın işsizlik ve geçim sıkıntıları nedeniyle kendini şans oyunları ve kazı kazana verdiğini söyleyen Koçak, ikramiye kazanılması halinde tutarın hemen teslim edildiğini ve hiç bir kesinti yapılmadığını açıkladı.
Koçak, "Erzurum'da geçim sıkıntısı ve işsizlik çok fazla olduğu için insanlar son çare şans oyunları ve kazı kazana yöneldi. Bu bize yaradı ama insanlarımızın bu şekilde sıkıntı çekmelerini istemeyiz. Şu ana kadar Erzurum'da yaptığım kazı kazan satışlarından iki defa 20 bin lira, bir defada 50 bin lira ikramiye kazandırdım. Tamamen şans meselesi" ifadelerini kullandı.(Pusula)
Etiketler : Erzurum, piyango, milli, çeyrek,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler