
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
DAİB'den Yeni Pazarlara Yeni Projeler
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm EKONOMİ Haberleri | 10.11.2015 14:51:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, İhracatçılarını Ekonomi Bakanlığının ‘Uluslarası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi’ kapsamında (URGE) projeleri için yeni pazarlara taşımaya devam ediyor.
Ekonomi Bakanlığının himayelerinde ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin organizasyonunda düzenlenen 18 firmanın katıldığı ‘Hedef Pazarı Konumundaki Ülkelerle Dış Ticaret Hacminin Arttırılması’ isimli proje ve 10 firmanın katıldığı ‘Bölgemizdeki Gıda İhracatının artırılması’ isimli URGE projelerinin başarıyla tamamlanmasının ardından Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından hazırlanan yeni URGE projeleri Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandı.Bu kapsamda Rusya, Ortadoğu, Doğu Avrupa gibi hedef pazar ülkelere düzenlenen ticari heyetlerle üyelerinin ihracatını artırmak için girişimlerde bulunan DAİB, 2015-2018 yılları arasında gerçekleştireceği ‘Bölgemizdeki Gıda İhracatının artırılması ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’ isimli URGE projeleriyle yeni pazarlar bulmak için dünyaya açılacak.
‘Bölgemizdeki Gıda İhracatının Artırılması’ isimli, 14-17 Eylül 2015 tarihleri arasında Azerbaycan/ Bakü’ye yönelik yapılan son heyet organizasyonunda açıklama yapan DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, “Projelerimize katılan firmalarımız, sektörle ilgili çalışmalarında daha bilinçli; sektörel konularda lobi faaliyetlerinde etkin rol almaktadırlar. Proje sonucu; firmalarımız, hedef pazar ve komşu ülkelerin ilgili sektörlerindeki ihtiyaçlara göre üstün kaliteli ürün arzına yönelik çalışmalarına hız kazandırarak, komşu ülkelerdeki dış ticaret prosedürleri hakkında daha etkin bilgi akışı sağlama yeteneği oluşturacaklardır. Projeler oluşturacağı kelebek etkisi ile bölgemiz ve ülkemizden bu ülkelere yapılan dış ticaretin artışına katkı sağlayacaktır.” dedi.Yeni projeler kapsamında seçilen firmalara yönelik ihtiyaç analizi çalışması ve bu analiz çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık ve eğitim hizmetleri verilerek ihracat konusunda yetkinliklerini artırmayı amaçladıklarını belirten DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, “Söz konusu çalışmaların akabinde, ilgili firmalara yönelik olarak sektördeki gelişmeler, trendler, ticari imkanlar ve iyi uygulamalarla ilgili, gerek sektördeki gelişme hızı yüksek ve Türkiye’nin nispeten düşük pazar payına sahip olduğu ülkelere, gerekse gelişmiş pazarlara yönelik sektörel ticari heyetler-alım heyetleri düzenlenecek. Projelerimiz kapsamında yapılan bu faaliyetler neticesinde, katılımcı firmaların yapılanmalarının ihracat stratejilerine uygun hale getirilmesi, ihracata yönelik insan kaynağı yetkinliğinin artırılması ve hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarının sağlanması gibi olumlu sonuçlar alınacak” dedi.
En Son Haberler
-
Lütfü Yücelik ve ekibinden 2525 bilet desteği
Seçim çalışmalarını sürdüren Yücelik ve ekibi, Erzurumspor taraftarına bilet desteği sağladı.
-
Hisarcıklıoğlu’ndan Saim Özakalın’a övgü
Hisarcıklıoğu'ndan Özakalın'a övgü: "Bilgisinden ve tecrübesinden bizzat istifade ediyorum"
-
MNG AVM Cihan Grup’la vizyon büyüttü
MNG AVM’de yenilenme ve dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
-
ETSO Başkanı Saim Özakalın yeniden aday oldu
Başkan Özakalın, "Başladığımız işi yarım bırakmayız" diyerek yeniden adaylığını açıkladı.
-
Ömer Düzgün’den ekonomi ve üretim mesaj
Başkan Düzgün, üreticiden tüketiciye uzanan güçlü bir değer zincirinin önemine dikkat çekti.
-
Lütfü Yücelik Seçim İrtibat Ofisi açıldı
ETSO Başkan Adayı Lütfü Yücelik'in seçim irtibat ofisi, yoğun katılımla açıldı.
-
Lütfü Yücelik gümbür gümbür geliyor
Yücelik, gençlerin yönetimde söz sahibi olacağı bir anlayışı hayata geçireceklerini kaydetti.
-
Başkan Düzgün’den Yücelik'e güçlü destek
Başkan Ömer Düzgün, adaylığını açıklayan Lütfü Yücelik'e destek vererek dengeleri değiştirdi.
-
Havalimanı 103 bin yolcuya hizmet verdi
Erzurum Havalimanı’nın Temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı
-
Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti
TPF araştırdı, Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti. Başkan Düzgün: Perakende Geçici İş Olmaktan Çıkmalı




