Devler liginde bir Doğulu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 07.07.2013 21:58:00

RADARHABER / ERZURUM 

Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’ndeki yatırımlar ile dikkat çeken Aşkale Çimento, Türkiye’nin devler liginde 14 basamak yukarı çıkarak Türkiye’nin en büyük 231’inci şirketi oldu. Türkiye’deki tüm şirketlerin katılımı esas alınarak yapılan araştırmada, bölgesinde mütevazi bir ortaklık yapısı ile yatırım ve istihdama ciddi katkılar sağlayan Aşkale Çimento’nun yakaladığı başarı grafiği bir kez daha ortaya konuldu. Fortune Dergisi’nin 2012 rakamlarını baz alarak yaptığı araştırmada; Aşkale Çimento bir önceki yıla göre 14 basamak yükselerek, devler liginde 231’inci sıraya çıktı. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, başarılarının asla tesadüfi olmadığını belirterek,“Aşkale Çimento’nun vizyonu; Türkiye’nin en değerli çimento ve hazır beton şirketi olmaktır. 20 yıldır bunun mücadelesini ve onurlu duruşunu sergiliyoruz.” dedi.

“PAYLAŞMA İKLİMİ OLUŞTURDUK”

Türkiye çimento üretiminin yaklaşık yüzde 6’sını ve Doğu Anadolu/Karadeniz Bölgeleri çimentosunun yüzde 27’sini Aşkale Çimento’ya bağlı fabrikaların gerçekleştirdiğini vurgulayan Başkan Yücelik, “Çimento satış rakamı 3 milyon 500 bin tona yaklaşan, hazır beton tesislerinin satış rakamı ise 750 bin metreküp olan Aşkale Çimento, kolektif ruhun neleri başarabileceğini tüm Türkiye’ye gösterdi. Özelleştirmede bir çok akademik sivil kitle örgütü tarafından örnek gösterildik. Gerçekten de; Aşkale’de kendine özgü bir “paylaşma iklimi” oluşturduk. Şimdi bu güzel iklim; başta Doğu Anadolu ve Karadeniz olmak üzere bölgede her anlamda moral havası estiriyor. Bizde bundan mutlu oluyoruz” diye konuştu

“ÜLKEYE VE BÖLGEYE KATKI ÖNEMLİ”

Fortune Dergisi’nin net satışlar, kar-zarar, özkaynak, ihracat, karlılık ve daha bir çok kriteri esas alarak yaptığı araştırmada Aşkale Çimento sektöründe 6’ıncı sırada olduğunu söyleyen Lütfü Yücelik, “Aşkale’deki fabrikadan başlayan kapasite artırımı ve yeni yatırımları sırasıyla Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Van fabrikaları takip etti. Erzurum’daki hazır beton tesisi Ağrı, Aşkale, Giresun, Trabzon ve Rize işletmelerine öncülük etti. Tesisler arttıkça daha fazla genç iş imkânı buluyor, daha fazla üretim gerçekleştiriyor, ülkemize daha fazla katkıda bulunuyoruz. Elbette zor ve amansız bir mücadelenin ardından buralara geldik. Ortakların ve çalışanların sabrı, şirket yöneticilerinin gayreti ile Türkiye’nin devleri arasına giren Aşkale Çimento, bölge için de adeta bir umut ışığı oldu.” dedi.

“ÜRÜN VE HİZMET KALİTESİ ÖNEMLİ”

Çalışınca, azmedince ve birlikte hareket edince ne kadar çok şey başarılabileceğini herkese gösterdikleri, ERÇİMSAN Holding’e bağlı şirket ve tesislerde; sosyal, çevresel, yönetim anlayışı ve çalışma kültürü dünyanın kabul ettiği standartlara doğru hızla yükseldiğini anlatan Yücelik şöyle devam etti, “Bu anlamda sürekli stratejiler geliştiriliyor, planlar yapılıyor ve şirketin özellikle krizlere karşı dinamik tutulması sağlanıyor. Fabrika ve hazır beton tesislerinde; 24 saat esaslı çalışan kalite ve kontrol laboratuarları şirketin imajını hep güçlü kılıyor. Aşkale Çimento; yaşanan yoğun rekabet ortamında, serbest piyasa ekonomisinin gereği olarak ve rekabet şartlarına uyarak ürünlerini en üst kalite seviyesinde üretmektedir. Müşteri memnuniyetini sağlayarak, yaşanan ekonomik  krizlere rağmen hep ayakta durmasını başarmıştır. Bizler için ürün kalitesi ile birlikte hizmet kalitesi de değerlidir. En donanımlı tesis ve ekipmanlarla ürün taleplerini karşılamak bunun ispatıdır.”

“YENİLİKÇİ VE BÜYÜYEN BİR ŞİRKET

Çimento sektöründe Aşkale, Van, Trabzon, Gümüşhane ve Erzincan’daki fabrikaları ile bölgesel aktör haline gediklerini belirten Yücelik, “Erzurum, Ağrı, Aşkale, Trabzon, Beşikdüzü, Tirebolu ve Rize’deki hazır beton tesisleri ile de göz doldurmaktadır. Erzincan’da bulunan demir ve çelik tesisi de önemli bir eksiği tamamlamış oldu. Aşkale Çimento’nun sorumluluğu; gelecek, insan, çevre ve ilkeleriyle bir bütündür. Bunlar asla unutulmadı ve birbirinden ayırt edilmedi. Erzurum, Aşkale, Ağrı, Van, Gümüşhane ve Erzincan’da yapılan yatırımlarla beraber Trabzon, Giresun ve Rize’deki tesislerle gücüne güç katan şirket bölgede yatırımlarını sürdürüyor. Herkes tarafından tercih edilen, müşteri odaklı yaklaşımlarıyla paydaşlarına, bulunduğu bölgeye ve ülke ekonomisine değer katmakta misyonumuzun tarifidir.  Yenilikçi ve büyüme odaklı atılımlarımız devam edecektir. Bizim için ahde vefa; yapılan ve yapılacak her şeyin belirleyicisidir.” dedi.

  

Etiketler : Erzurum, çimento, Aşkale, dev,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler