SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Devletten vatandaşlara 12 milyar lira yardım
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm EKONOMİ Haberleri | 29.09.2017 14:24:00 |
2003'ten bu yana düzenli olarak artan sosyal yardımlarla, milyonlarca vatandaşa destek sağlandı.
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
2003'ten bu yana düzenli olarak artan sosyal yardımlarla, milyonlarca dezavantajlı vatandaşa destek sağlandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu yıl ocak-haziran dönemini kapsayan verilerine göre, yoksul vatandaşlar için sağlanan gıda yardımlarının miktarı 110 milyon 531 bin 245 lira, sağlıkyardımlarının miktarı ise 10 milyon 237 bin lira oldu.
Bakanlık ayrıca dezavantajlı vatandaşlar için hayata geçirilen projelere yaklaşık 60 milyon lira destek verdi.
EŞİ VEFAT EDEN 273 BİN KADINA DESTEK
Verilere göre, altı aylık dönemde, eşi vefat eden ve hiçbir maddi geliri bulunmayan 273 bin 631 kadına, toplam 409 milyon 80 bin lira ödeme yapıldı. Eşi vefat eden kadınlara, iki aylık periyotlarla 550 lira nakdi destek ödeniyor.
Sağlık, ebelik hizmetlerine düzenli devam etme ve kız çocuklarının okula gönderilmesi şartıyla annelere ödenen "Şartlı Nakit Yardımları'ndan (ŞNT)" ise 2 milyon 953 bin kişi faydalandı. ŞNT yardımlarının toplam miktarı, 621 milyon liranın üzerine çıktı. Ayrıca 6,65 milyon vatandaşın da Genel Sağlık Sigortası primi ödendi.
Öte yandan, özel bir sosyal yardım kalemi olarak 175 silikozis hastasına da 890 bin liralık maddi destek sağlandı.
Bu yılın ilk altı ayında, 591 bin yaşlı ile 659 bin engelli vatandaşa, yaklaşık 2,5 milyar lira ödendi. Bakıma ihtiyacı olan 494 bin engelliye 2,7 milyar lira evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirildi.
TERÖRDEN ZARAR GÖRENLERE YAKLAŞIK 50 MİLYON LİRA ÖDENDİ
15 Mayıs 2015'te başlatılan, ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve daha fazla sayıdaki çocuklar için 600 lira tutarındaki "doğum yardımı" uygulamasından yılın ilk altı ayında 558 bin 405 aile faydalandı. Annelere yeni doğan bebekleri için 248 milyon 85 bin 143 lira ödeme yapıldı.
Bakanlığın dezavantajlı durumdaki vatandaşlara şimdiye kadar sağladığı yardımların toplam miktarı 12 milyar 606 lira oldu.
Yardımlardan 2 milyon 770 bin hanede yaşayan 8 milyon 515 bin vatandaş faydalandı. Vatandaşlara yapılan "Terör Zararı Yardımları" ise yaklaşık 50 milyon lira olarak gerçekleşti.
En Son Haberler
-
Lütfü Yücelik ve ekibinden 2525 bilet desteği
Seçim çalışmalarını sürdüren Yücelik ve ekibi, Erzurumspor taraftarına bilet desteği sağladı.
-
Hisarcıklıoğlu’ndan Saim Özakalın’a övgü
Hisarcıklıoğu'ndan Özakalın'a övgü: "Bilgisinden ve tecrübesinden bizzat istifade ediyorum"
-
MNG AVM Cihan Grup’la vizyon büyüttü
MNG AVM’de yenilenme ve dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
-
ETSO Başkanı Saim Özakalın yeniden aday oldu
Başkan Özakalın, "Başladığımız işi yarım bırakmayız" diyerek yeniden adaylığını açıkladı.
-
Ömer Düzgün’den ekonomi ve üretim mesaj
Başkan Düzgün, üreticiden tüketiciye uzanan güçlü bir değer zincirinin önemine dikkat çekti.
-
Lütfü Yücelik Seçim İrtibat Ofisi açıldı
ETSO Başkan Adayı Lütfü Yücelik'in seçim irtibat ofisi, yoğun katılımla açıldı.
-
Lütfü Yücelik gümbür gümbür geliyor
Yücelik, gençlerin yönetimde söz sahibi olacağı bir anlayışı hayata geçireceklerini kaydetti.
-
Başkan Düzgün’den Yücelik'e güçlü destek
Başkan Ömer Düzgün, adaylığını açıklayan Lütfü Yücelik'e destek vererek dengeleri değiştirdi.
-
Havalimanı 103 bin yolcuya hizmet verdi
Erzurum Havalimanı’nın Temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı
-
Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti
TPF araştırdı, Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti. Başkan Düzgün: Perakende Geçici İş Olmaktan Çıkmalı




