EDAŞ artık Çalık ve Kiler'in

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 17.08.2013 17:28:00
ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş., Çalık ve Kiler grubunun oldu, Erzurum devir teslim törenine ev sahipliği yaptı.
EDAŞ artık Çalık ve Kiler'in

Soner İSTANBULLU'nun haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş. (ARAS EDAŞ) ve Aras Perakende Satış A.Ş.'nin (ARAS EPSAŞ) Hisse Devir Teslim Töreni ve Aras Bölgesi Kurumsal Vizyon ve Sürdürülebilir Hedefler Toplantısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımı ile Erzurum’da gerçekleştirildi. 

HİSSE DEVRİNE ÇALIK EVSAHİPLİĞİ YAPTI
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın düzenlediği ihale sonucu; Erzurum merkezli Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Kars ve Iğdır illerini kapsayan ARAS EDAŞ ve ARAS EPŞAS, Kiler Grubu ve Çalık Elektrik Dağıtım Yatırımları A.Ş. (ÇEDAŞ) ortaklığındaki Doğu Aras Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından devralındı. Erzurum’da düzenlenen ve Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’ın ev sahipliği yaptığı “Hisse Devir Sözleşmesi İmza Töreni ve ARAS Bölgesi Kurumsal Vizyon ve Sürdürülebilir Hedefler Toplantısı”na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2. Başkanı Mustafa Yılmaz katıldı.

BAKAN YILDIZ ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNEMİNİ ANLATTI
Törende konuşma yapan Bakan Yıldız, özel sektörün elektrik piyasasına girmesiyle kamunun üzerindeki ekonomik ve sosyal yükü hafiflettiğini söyledi. Yıldız, ülke genelindeki 21 elektrik dağıtım noktasından 20'sinde hisse devir programını gerçekleştirdiklerini ifade etti.Bakan Taner Yıldız, Mısır'daki petrol üretimi konusuna da değinerek, “Mısır'da üretim 700 bin variller civarında. Mısır, petrol üreticiliği açısından baktığımızda OPEC üyesi olmayan tek Afrika ülkesi. Dikkatlerinizi çekmek isterim Mısır'da askeri darbe olmadan önce ham petrolün varili 103 dolar civarındaydı. Şu anda 110-111 doları zorlamaya başladı. Biz Türkiye'deki petrol ürünleriyle alakalı kuruş kuruş hesap ederken, 'acaba dağıtım şirketleri 3-4 kuruş indirebilir mi' diye bu konuyla alakalı düşünürken, dolarlarca ham petrol fiyatının etkilendiğini görüyoruz. 7-8 dolarlık artışın bizim işimizi zorlaştırdığını, Libya filminde aynen gördüğümüzü belirtmek isterim. Suriye, Irak ve Lübnan ile alakalı siyasi istikrarsızlıkların da bir yük olduğunu söylemek lazım” dedi.

''VATANDAŞA KALİTELİ HİZMET OLARAK YANSIYACAK''
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, devletin üzerinden yükünü alan özel sektörün dinamik, esnek ve verimli çalışmasının vatandaşa kaliteli hizmet olarak yansıyacağını söyledi.Bakan Şimşek, "10 yıl önce gelirimizin önemli kısmı faize gidiyordu. Bugün ise gelirin 86 lirası yatırıma, 14 lirası ise iç ve dış borç faizlerine gidiyor. Türkiye nereden nereye geldi. AK Parti hükümeti bunu başardı. Çünkü dengeleri gözetmek zorundayız. Bugün bütçemizin yüzde 21'i eğitime, bir o kadarı da sağlık yatırımlarına gidiyor. Vergiler nereye gidiyor, vatandaş hesap sormalı. Önceliğimiz eğitim, beşeri sermaye" ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından sembolik hisse devri anlaşması imzalandı.
Etiketler : Erzurum, Çalık, Aras, Kiler,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler