SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Emeklilerin Yüzlerini Güldürecek 4 Müjde
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 11.12.2015 07:48:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Hükümet, birbiri ardına emeklilerin yüzünü güldürecek adımlar atıyor. 10.9 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren önemli düzenlemeler gerçekleştiriliyor. 1 Kasım seçimleri öncesinde verilen müjdeler hızla hayata geçiriliyor. 4 müjde ile emeklilerin geliri artırılacak, kirada oturan emekliler ev sahibi olabilecek.
İşte 4 müjde:
1- 8.9 MİLYONA EKSTRA ZAM: Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira ekstra zam için düğmeye basıldı. Bu düzenleme için 2016 Bütçesi beklenmeyecek. Emekli zammının Ocak ayına yetişmesi için Meclis'e mini bir torba yasa tasarısı sunulacak. Yasa çıkar çıkmaz da sayıları 8.9 milyonu aşan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu seyyanen artış yansıtılacak. 100 liralık zamla SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yıllık bin 200 lira ek gelire kavuşmuş olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak'ta rutin zamlarını da alacak. Maaşlarda, 2015'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artış yapılacak.
2- ÇALIŞAN EMEKLİNİN YÜZÜ GÜLECEK: Emekli olup esnaflık yapanların maaşından yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi, çıkarılacak yasayla tamamen kaldırılacak. Bu düzenlemenin de Meclis'e sunulacak mini torba yasa tasarısında yer alacağı belirtiliyor.
3- UCUZ EV HAMLESİ: Hükümet, kirada oturan emeklileri TOKİ'den uygun fiyat ve uzun vade imkanıyla ev sahibi yapmak için çalışmaları hızlandırdı. 'Emekliye İkinci Bahar Projesi' kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4 bin 354 konut için ön talepler dün toplanmaya başlandı.
4- HER EMEKLİYE PROMOSYON: Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı promosyon müjdesi de hayata geçirilecek. Böylece tüm emekliler yıllık en az 300 lira promosyona kavuşacak. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, "Tüm bankalarla bir araya gelinerek, bu promosyonların emeklilerle buluşabilmesi konusunun ne derece olabileceği hususu çalışılacaktır. Sayın Başbakanımız'ın bu taahhüdü bizim sorumluluklarımızın arasındadır" dedi. (Takvim)
En Son Haberler
-
Başkan Düzgün TPF Akademisi’nin hedeflerini anlattı TPF Başkanı Düzgün, Perakende Zirvesi’nin vizyonunu anlattı.
-
Erzurum'un yüz akı firmaları belli oldu Erzurum Defterdarlığı 2024 yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini yayınladı.
-
Perakende zirvesi sona erdi! Sektör ortak akılda buluştu İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen organizasyon tam not aldı.
-
Perakendeciler zirvesinden müjde: Akademi geliyor TPF “Perakendeciler Zirvesi 2025” Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
-
Elmalı’dan Erzurum Ağır Bakım Fabrikası serzenişi ’Erzurum Ağır Bakım eski parlak günlerine dönebilse, işsizlik konusunu başka boyutta konuşur olurduk’
-
Aca Termal Otel gün sayıyor Şehrin sağlık turizmi potansiyelini canlandıracak, Erzurum’un cazibe merkezi haline gelmesine büyük katkı sunacak…
-
Ömer Düzgün güven tazeledi PERDER'in 8’nci olağan genel kurulunda başkanlığa bir kez daha Ömer Düzgün seçildi.
-
ER-KAL Grup’tan Erzurum'a dev yatırım 4 milyon dolara Doğu'nun en büyük metal ürünleri ve çelik kapı fabrikası...
-
Yeni başkan Aykut Özbek oldu Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, yeni başkanını seçti.
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.