Erdebil Heyetinden ETSO'ya ziyaret

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 28.10.2013 17:30:00
İran’ın Doğu Azerbaycan Eyaleti’ne bağlı Erdebil şehrinden gelen ticaret heyeti,ETSO'yu ziyaret etti.
Erdebil Heyetinden ETSO'ya ziyaret

RADARHABER / ERZURUM
İran’ın Doğu Azerbaycan Eyaleti’ne bağlı Erdebil şehrinden gelen ticaret heyeti, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti. Erdebil Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odası yönetici ve üyelerinden oluşan 9 kişilik heyetin ETSO’yu ziyaretinde, Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bekmez ve iş adamlarının katıldığı bir toplantı düzenlendi. İki ülke şehirleri arasındaki ticaretin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, daha önce Tebriz ile çeşitli işbirliklerinin yapıldığını belirterek, Erdebil şehrinin de bu anlamda Erzurum’daki işadamları tarafından değerlendirilmesi gerektiğini, aynı şekilde Erzurum’un da Erdebil’deki işadamları için cazip iş fırsatlarını değerlendirmesinin yerinde olacağını dile getirdi.
İki ülke arasındaki ticaretin gelişmesinin önündeki, TIR geçişleri ve gümrük kapılarındaki bürokratik engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Yücelik, bu anlamda Tebriz, Erdebil ve Doğu Azerbaycan’daki diğer şehirlerdeki ticaret erbabının yetkili makamlar nezdinde girişimlerde bulunması gerektiğinin altını çizdi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak İran’la ticaretin artırılması için samimi çaba gösterdiklerini kaydeden Başkan Yücelik, bu anlamda her türlü işbirliğine açık olduğunu söyledi.
Toplantıda daha sonra İran heyeti adına konuşan Erdebil Ticaret Sanayi Madenler ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Behruz Pur Süleyman, İran’ın değişen ticaret yapısı hakkında bilgi vererek, Erzurum’la Erdebil şehrinin tarihi, kültürel ve ticari anlamda birbirine çok benzediğini, bu sebeple iki şehir arasındaki ticaretin artırılması için ilk adımları attıklarını ifade etti. İki şehrin ticaretin artırılması için Erzurum ve Erdebil’deki ilgili kuruluşların irade kullanması gerektiğini anlatan Behruz Pur Süleyman, buna zemin hazırlamak için ilişiklerin daha da güçlenmesi ve ticari heyetlerin karşılıklı ziyaretlerinin artırılmasının kaçınılmaz olduğunu savundu.
Erzurum ve Erdebil’i tanıtan sunumların yapıldığı toplantıda, Erdebil ve Erzurumlu işadamları da karşılıklı olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdiler. Ziyaretin sonunda Erdebil Ticaret Sanayi Madenler ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Behruz Pur Süleyman, Başkan Yücelik’e günün anısına bir plaket ve el işlemeli bir pano hediye etti. ETSO Başkanı Yücelik de, Pur Süleyman’a bir plaket ve Oltu taşı tespih hediye etti.ETSO’daki toplantının ardından İran heyetindeki işadamlarına Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrika ve imalathaneler gezdirildi.
 
Etiketler : Erzurum, ticaret, İran, heyet,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler