Ergaz Bluepet ile akaryakıt sektöründe iddialı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 19.09.2013 12:28:00
Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Ergaz, Bluepet ile akaryakıt sektöründe iddialı.
Ergaz Bluepet ile akaryakıt sektöründe iddialı

Sinan AYDIN'IN haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Türkiye’de tüp ve LPG sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Ergaz, akaryakıt sektörüne de el attı. Bluepet markasıyla girdiği sektörde oldukça iddialı olan Ergaz”ın Genel Müdürü Ebubekir Yağız, “Milli marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” diyerek Erzurumlulardan destek istedi.

KÖLÜ KURULUŞ

Erzurum’da 1978 yılında gurbetçi Türkler tarafından çok ortaklı olarak kurulan Ergaz, İstanbul merkezli şirket ile büyümeye devam ediyor. LPG ve tüp sektöründe faaliyet gösteren şirket, petrol sektörüne de hızlı bir giriş yaptı. Palan otelde basın mensupları ile bir araya gelen Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, Bluepet ile hedeflerinin milli bir marka kazandırmak olduğunu söyledi. Tecrübelerini yeni sektöre aktaracaklarını ve bu bağlamda Erzurum’da ikinci ve üçüncü istasyonlarını Hınıs ve Karaçoban’da açtıklarını söyleyen Ebubekir Yağız, “40 yıllık bir tecrübemiz var ve bunu akaryakıt dağıtım işinde değerlendirmek istiyoruz. Türkiye’nin yedi bölgesinde yatırımlarımız mevcut. Bu bakımdan rakiplerimizden bir adım öne çıkacağımızı tahmin ediyorum. Ergaz, bugüne kadar sahiplenme ve güven duyma dinamikleriyle yükselmiştir. Erzurum’da oluşan şirketimiz, Adapazarı’nın ardından Hınıs ve Karaçoban’da da istasyonlarını kurmuştur” dedi.

“KURAL TANIMAZ REKABETİ KABUL ETMİYORUZ”

Ergaz tarafından yeni kurulan akaryakıt markası Bluepet’in milli marka olacağını söyleyen Yağız, “Akaryakıt sektöründe var olan kural tanımaz ve acımasız rekabeti tasvip etmiyoruz. İş yapma biçimimiz, değerlerimiz ve bize duyulan güvenle Bluepet markası hayalleri aşarak yolların en milli markası olacak” diye konuştu. Bluepet istasyonlarında satılan ürünlerin kalite sigortası kapsamında olduğunu hatırlatan Yağız, istasyonların müşteriler için en iyi şekilde tasarlandığını vurguladı. Akaryakıt markasının bayiler ile birlikte büyüdüğünü bildiren Yağız, “Bluepet, ‘bayilerinin yanında’ bir anlayışa sahip. Bu yönüyle sektörün bayi üzerindeki baskıcı ve agresif pazarlama yaklaşımından öte ‘kazan kazan’ mantığı ile uzun soluklu sağlıklı bir ilişki kurarak bayisiyle büyüme felsefesini benimsiyor” dedi.

BLUEPET ÇEVRECİ PETROL

Ergaz güvencesi ile kurulan Bluapet, çevre ye olan hassasiyeti ile de dikkatleri çekiyor. Yağız, “Uzun ve titiz bir hazırlık sonrası doğan Bluepet, hayatın vazgeçilmezi hava ve su başta olmak üzere çevreye saygılı bir tutuma sahip. Bluepet’in her yönüyle milli bir marka olmasını tescilleyen amblemindeki ay yıldız da yine gücüne güç katıyor. Renklerindeki kırmızıyı bayraktan, mavisini ise enerjiden alıyor” diye konuştu.

“BASINLA DAHA SIK BİRARAYA GELECEĞİZ”

Tüketicilerden destek beklediğini bildiren Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, 2015 yılına kadar 250 istasyon hedeflediklerini söyledi. Yağız, “Milli bir marka olmak için çıktığımız bu yolda en çok tüketiciye iş düşüyor. Biz yılların verdiği tecrübe ile ürünlerimize güveniyoruz. Her türlü denetimin ve kontrollerin ardından başladığımız satışların insanlar tarafından beğenilmesi için elimizden geleni yapacağız. Tamamen yerli sermaye ile kurulan bu şirket, bu ülkeye hizmet etmektedir. 2015 yılına kadar en iyi markalardan olarak 250 istasyona ulaşmayı hedefliyoruz. Bu konuda yıllardır eksiğimiz olan basın ile ilişkilerimizi de düzelteceğiz. Bundan sonra basınla daha sık bir araya geleceğiz. İlde görev yapan değerli basın mensuplarından ve Erzurumlu hemşerilerimizden destek bekliyoruz” dedi.

 

  

Etiketler : Erzurum, Ergaz, Müdür, akaryakıt,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Sevilay 19.09.2013 12:09:43

    Ergaz önemli bir kuruluş ama bugüne kadar kendini gerek Erzurum'dan gerekse basından uzak tuttu...Umarım bundan sonra daha aktif olurlar...Bence Ergaz'ın iyi bir danışmana ihtiyacı var...Bluepet'e başarılar dilerim...

  • İlhami Yeşil 19.09.2013 12:09:16

    Ergaz yıllarca bu memleketin ihmal ettiği köklü bir kuruluştur...Tüm Erzurumlular ve gurbette yaşayanlara sesleniyorum...Bluepet alalım, hemşerilerimizi destekleyelim...

En Son Haberler