ERGAZ-Bluepet Teknoloji ve Sanayi fuarında

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 25.09.2013 12:55:00
Bu yıl ilki düzenlenen fuara, Ulusal Sermaye’nin Gururu, LPG markası Ergaz ve Bluepet akaryakıt birlikte katılacak
ERGAZ-Bluepet Teknoloji ve Sanayi fuarında

RADARHABER / ERZURUM

Türkiye sanayisinin kalbi Kocaeli’nde, 24-27 Eylül tarihleri arası, önümüzdeki dört gün boyunca sürecek Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı(SANTEK 2013) başladı. Bu yıl ilki düzenlenen fuara, Ulusal Sermaye’nin Gururu, LPG markası Ergaz ve Bluepet akaryakıt birlikte katılarak petrol, LPG ve teknik iş yetenekleriyle ilgili ziyaretçilere bilgi verecek. Türkiye genelinde yakıt istasyonu açarak büyümesini sürdüren Bluepet, otogaz ve akaryakıt dispenseri ve lüks bir araçtan oluşan mini istasyon konseptini standında sergiliyor. Ergaz ve Bluepet stantları, fuarın açılışı sonrası Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından ziyaret edildi. Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ERGAZ GENEL MÜDÜRÜ BİLGİ VERDİ

Fuarın ilk günü olan 24 Eylül Salı, Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, bayi adayı yatırımcılar ve sektör temsilcileriyle olan ikili görüşmelere katılarak, her iki markanın yeni hedeflerini aktardı. LPG’de tüplü pazarın gün geçtikçe daraldığını vurgulayan Ebubekir Yağız, yollara yeni ve milli bir marka kazandırma hedefiyle 2013 yılı başında Bulepet’i kurduklarını söyledi. Yağız, bu açılımımız Ergaz’ın bir yandan enerji şirketine dönüşmesine, diğer yandan Bluepet istasyonlarında otogaz, benzin ve dizel yakıt türlerini müşterimize sunarak pazarda büyüme hedefimize kapı açmıştır.’dedi.

"GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ" 

Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız şunları söyledi: " Akaryakıt olarak petrol türevleri ve gaz Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlamaktadır. Bu katkı devletin kasasına milyarlarca lira vergi, yüz binlerce kişiye istindam şeklinde açıkça ifade edilebilir. Bizler sektör oyuncuları olarak sürekli değişim ve yeniliğe inanıyoruz. Bu anlayış sektörümüzü bugün benzincilikten, yakıt istasyonu kimliğine terfi ettirmiştir. Yeni fırsatlardan yararlanmak ve özellikle küresel yarışta rekabet için yüzde yüz yerli olan markaları hükümetin desteklemesi gerekir. Yakıt sektörünün aktörleri olan bizler operasyonlarımızı genişletmek, ürün türümüzü artırmak, yeni teknolojilere yatırım ve yurt içi yurt dışı büyüyen pazarlar bulmak için  gece gündüz demeden çalışıyoruz. Buradan yerel yöneticilere, enerji bürokratlarına, sayın bakandan,  sayın başbakana kadar sesleniyorum. Lütfen önümüzü açınız. İşleri kolaylaştırınız, bürokrasiyi kaldırınız. En önemlisi de herkesin taşıyabileceği kadar yük yükleyin, adaletli olunuz.”

"FUAR ÖNEMLİ BİR FIRSAT" 

Ergaz Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yağız, ‘Bugün enerji denildiğinde ülkenin en önemli olgusundan bahsedildiğini herkes bilir. Ülkemiz enerji ile ilgili stratejilerini bugün ne kadar iyi kurgularsa, geleceği o kadar aydınlık olacaktır. Bunları hesap ederek katıldığımız fuarlar satıcıyla, alıcının buluşacağı, sanayicinin, üretenin sesini duyuracağı önemli bir fırsat. Lakin sektörleri etkileyen önemli sorunları gidermek, konuşmak ve tanıtım hedefi olan bu fuarların bir şeye daha hizmet etmesi gerekir. Uzun vadede sektörün temsilcileri şirketlerle, hükümetlerin daha yakın çalışmalarına. Bizdeki sistem ve ilişki yöntemi ise tamamen şirketlerin siyasal güce angaje olması şeklinde. Halbuki enerji denilince akla gelen sektörün bütün oyuncularına çok özel bir yaklaşım sergilenmelidir.”dedi.

"BLUEPET BAYİLERLE BÜYÜYOR"

Doğu Marmara Teknoloji ve Sanayi Fuarı’nda, Bluepet akaryakıt hakkında son gelişmeleri paylaşan Ömer Yağız, “ Adapazarı’nda açılan ilk istasyonumuzun ardından Bluepet kalitesini, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum’un Hınıs ve Karaçoban ilçelerine taşıdık. Yalova için çalışmalar sürüyor. Türkiye genelinde kısa sürede birbiri ardına bayi ağımızı oluşturarak büyümeye devam ediyoruz.’dedi.

 "KARTALLAR YÜKSEK UÇAR"

Akaryakıt sektörünün bugünlerde önemli ölçüde güven ve dürüstlük sınavı verdiğine değinen Ergaz Genel Müdür Yardımcısı Yağız, “Bizim farkımız uzun vadede daha iyi görülecek. Kanunların daha etkili uygulanmasıyla kurallara uymayanlar bir bir sistem dışına itilecek. İşte o zaman Bluepet kartalının, markayla teması olan herkes için güven unsuru olduğu, müşteriler adına denetleyici bir göz, bayiler adına pazar koşulları dahilinde adil bir lider, sektörde oyunu kurallarına göre oynamayanlar için ise bir avcı olması çok iyi anlaşılacak.’şeklinde konuştu.

"MARKAMIZ HAVA,SU VE ÇEVREYE SAYGILI"

Yağız, titiz ve uzun bir hazırlık sonrası doğan Bluepet’in, hayatın vazgeçilmezi hava ve su başta olmak üzere çevreye saygılı bir tutuma sahip bulunduğunu, renklerindeki kırmızıyı bayrağımızdan, mavisini enerjiden alan milli bir marka olduğunu söyledi.

  

Etiketler : Erzurum, ERGAZ, sanayi, fuar,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler