Erzurum'da ''Buzağılar Ölmesin'' Mesaisi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 25.12.2019 18:31:00
Erzurum’daki 3 kurum el ele verdi, buzağıları yaşatmak için çaba gösteriyorlar.
Erzurum'da ''Buzağılar Ölmesin'' Mesaisi!

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

Büyükbaş hayvan varlığı ile Türkiye’nin ilk sırasında yer alma gururunu yaşayan Erzurum’da, 3 kurum el ele vererek ‘buzağılar ölmesin’ projesi yürütüyor. Erzurum İl tarım ve Orman Müdürlüğü, Buzağı ölümlerini engellemek üzere DAP İdaresi ve Atatürk Üniversitesi ile ele ele vererek çok önemli bir çalışma yürütüyor. Çiftçi eğitimleri ve saha tarama faaliyetleri İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılıyor, hasta buzağıların tedavisi ise DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilerek sarf malzemeleri projeden karşılanıp Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından yapılıyor.

 

BUZAĞILAR ÖLMESİN DİYE MESAİ HARCIYORLAR

 

Buzağılar ölmesin diye el ele çalışan 3 kurum, çiftçileri gerek seyyar hayvan hastanesini ilçelere yaptığı ziyaretlerle ve gerekse ilçe tarım müdürlüğü görevlilerinin saha çalışmaları ile bilgilendirip, buzağıların ne kadar değerli olduğunu anlatıp yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulunuyorlar. Türkiye’nin en çok büyükbaş hayvan bulunduran ili olan Erzurum, özellikle hayvancılıkta önemli bir mesafe almış durumda. Bu kapsamda buzağı ölümlerinin önüne geçmek te, sayının her yıl artmasına ve hayvancılık bakımından ülke ekonomisine önemli bir girdi sağlanmasına neden oluyor.

 

 

ÇAT’TA GEZİCİ HAYVAN HASTANESİ İLE SAĞLIK TARAMASI YAPILDI...

 

Yetkililer, çiftçilerin yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgileri İl / İlçe tarım ve orman müdürlüklerinden alabilecekleri bildirildi.  Bu arada il Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü bir diğer önemli çalışma olan gezici hayvan hastanesi ise, ilçelerde hayvanlara yönelik sağlık taraması yapmaya devam ediyor.  Gezici Hayvan hastanesi, son olarak Çat İlçesindeydi. Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ekibi ve Çat İlçe Tarım Müdürlüğümüz ekibi, gezici hayvan hastanesi ile Çat merkez ve mahallelerinde büyükbaş hayvanlara yönelik sağlık taraması yaptı. Yetiştiricilerin sorunlarını yerinde tespit etmek ve tavsiyelerde bulunmak adına Üniversite ile İl Müdürlüğü sahada olmaya devam edecek.

 

    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler