Erzurum Patent'te ilk 20'de...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 27.07.2018 12:19:00
Ülke çapında en fazla sayıda patent başvurusunun yapıldığı ilk 20 il arasında...
Erzurum Patent'te ilk 20'de...

RADARHABER / ERZURUM

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) 2018 Haziran dönemi patent başvuru verilerini paylaştı. Ülke çapında en fazla sayıda patent başvurusunun yapıldığı ilk 20 il arasında yer alan Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesinde liderliğini sürdürdü.

 

ERZURUM VERİLERİ

 

Erzurum´da bu yılın haziran ayında 2, ocak-haziran ayları arasında ise 15 patent başvurusunun yapıldığı açıklandı. İlden en fazla patent başvurusunun yapıldığı dönem  4 başvuru ile Mart ayında gerçekleşti. İlden ocak ve şubat ayında 3, mart ayında 4, nisan ayında 2, mayıs ayında 1 ve haziran ayında ise 2 patent başvurusu yapıldı.

 

DOĞU ANADOLU VE ERZURUM PAYI

 

Doğu Anadolu Bölgesinden yılın ilk altı ayında 41 patent başvurusu kaydedildi. 14 ilin yer aldığı bölgeden 8 il patent çıkardı. Bölge illerinden ocakta 7, şubatta 6, martta 7, nisanda 7, mayıs ayında8, haziran ayında ise 6 başvurunun yapıldığı açıklandı. Erzurum´un 6 aylık dilimde bölge toplamındaki patent başvuru payı yüzde 36.58 olarak hesaplandı. Bölgede Erzurum´dan 15, Malatya´dan 13, Elazığ´dan 5, Kars´tan 3, Iğdır´dan 2, Van, Muş ve Tunceli illerinden de 1 patent başvurusu oldu.

 

ERZURUM 20´İNCİ SIRADA

 

Erzurum patent üretiminin en yüksek sayıda gerçekleştirildiği ilk 20 il içinde yer aldı. Ülkede patent başvuru sayısının en yüksek olduğu iller İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Manisa, Kocaeli, Konya, Sakarya, Gaziantep, Antalya, Adana, Eskişehir, Kayseri, Tekirdağ, Samsun, Mersin, Denizli, Kahramanmaraş, Aydın, Erzurum olarak kaydedildi.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler