Erzurum Patentte Lider İl

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 29.12.2017 12:00:00
Erzurum, 11 aylık süreçte en fazla sayıda patent başvurusunun yapıldığı il oldu.
Erzurum Patentte Lider İl

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde 11 aylık süreçte en fazla sayıda patent başvurusunun yapıldığı il oldu. Kasım ayında 4, 11 ayda 23 patent başvurusunun gerçekleştirildiği Erzurum’un bölge başvuru toplamındaki payı yüzde 34.32 olarak hesaplandı. Bölge illerinden kaydedilen patent başvuru sayısı 67 olarak açıklandı. 
 
TÜRKİYE İLLERİ SIRALAMASI
 
Türkiye’de patent başvuru sayısının en yüksek olduğu 25 il, İstanbul, Manisa, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Konya, Gaziantep, Tekirdağ, Antalya, Eskişehir, Sakarya, Adana, Kayseri, Mersin, Samsun, Aydın, Hatay, Trabzon, Balıkesir, Denizli, Erzurum, Kahramanmaraş, Elazığ, Muğla olarak sıralandı. Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde 1’inci sırayı aldı.
 
 

ERZURUM AYLIK DAĞILIM

 

TÜRKPATENT verilerine göre Erzurum’da en fazla sayıda patent başvurusu ekim ayında gerçekleştirildi. İlden ocak ayında 3, şubat ayında 1, mart ayında 2, nisan ayında 1, mayıs ayında 1, haziran ayında 2, ağustos ayında 3, eylül ayında 1, ekim ayında 5, kasım ayında 5 başvuru kaydedildi. Temmuz ayında ise başvuru gerçekleşmedi. Bu yılın ocak-kasım ayları arasında Erzurum’dan 23, Elazığ’dan 22, Van’dan 7, Malatya7dan 5, Bitlis’ten 4, Erzincan’dan 4, Tunceli ve Iğdır’dan ise 1 paten başvurusu yapıldı. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler