Erzurum patentte rekor kırdı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 24.12.2018 16:28:00
Erzurum patent üretiminde bölgesinin lider ili olma konumunu sürdürdü.
Erzurum patentte rekor kırdı

 Mahmut AKDAĞ'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Doğu Anadolu Bölgesinden yapılan patent başvurularının yüzde 30´una sahip olan il Türkiye illeri patent başvuru sayısı yüksekliği bakımından ise 21´inci sıraya çıktı.

 

ERZURUM VERİLERİ

 

Erzurum´da 2018 kasım ayında 7, yılın ocak – kasım ayları toplamında ise 26 patent başvurusu yapıldı. İlden 11 ayda yapılan patent başvuru sayısı KUDAKA İstatistik Bölgesinde yüzde 96,2, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 74,2, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 30,23, Türkiye´de ise yüzde 0,44´lük dilim oluşturdu.

 

ERZURUM AYLIK DAĞILIM

 

Erzurum´dan en yüksek sayıda patent başvurusunun yapıldığı dönemler 7 başvuru ile Kasım, 4 başvuru ile mart ayı oldu. TÜRKPATENT verilerine göre ilden ocak ayında 3, şubat ayında 3, mart ayında 4, nisan ayında 2, mayıs ayında 1, haziran 2, temmuz ayında 3, ağustos ayında 1, kasım ayında ise 7 patent başvurusu gerçekleştirildi.

 

ERZURUM 21´İNCİ SIRADA

 

Erzurum Türkiye illeri patent başvuru sıralamasında Aydın ile birlikte 21´inci sırada yer aldı. TÜRKPATENT verilerine göre, patent başvuru sayısının en yüksek olduğu iller; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Manisa, Konya, Sakarya, Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Tekirdağ, Kayseri, Adana, Mersin, Denizli, Samsun, Balıkesir, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Aydın, Erzurum olarak sıralandı.

 

KUDAKA BÖLGESİ

 

KUDAKA İstatistik Bölgesinde  en yüksek sayıda patent başvurusunun yapıldığı dönem 8 başvuru ile Kasım ayı oldu. 3 ilin yer aldığı istatistik bölgesinden ocak ayında 3, şubat ayında 3, mart ayında 4, nisan ayında 2, mayıs ayında 1, haziran 2, temmuz ayında 3, ağustos ayında 1, kasım ayında ise 8 patent başvurusu yapıldı.

 

KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

 

7 İlin bulunduğu Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde en yüksek sayıda patent başvurusunun yapıldığı dönem 9 başvuru ile Kasım ayı olarak kaydedildi. Bölgeden ocak ayında 5, şubat ayında 3, mart ayında 4, nisan ayında 2, mayıs ayında 3, haziran 3, temmuz ayında 4, ağustos ayında 1, ekim ayında 1, kasım ayında da 9 patent başvurusu yapıldı.

 

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

 

TÜRKPATENT verilerine göre 14 ilin bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesinden, ocak ayında 7, şubat ayında 6, mart ayında 7, nisan ayında 7, mayıs ayında 8, haziran 6, temmuz ayında 7, ağustos ayında 7, eylül ayında 9, ekim ayında 5, kasım ayında da 17 patent başvurusu yapıldı. Bölgeden 11 ayda kaydedilen patent başvuru sayısı 86´ya ulaştı.

 

BÖLGE İLLERİ DAĞILIMI

 

Kasım ayında bölgeden en fazla sayıda patent başvurusu 7 müracaatla Erzurum´dan gerçekleştirildi, Elazığ ve Van´dan 3, Bitlis´ten 2, Tunceli´den ise 1 başvuru yapıldığı açıklandı.  11 aylık dilimde ise Erzurum´dan 26, Malatya´dan 19, Elazığ´dan 16, Van´dan 9, Iğdır´dan 4, Bitlis, Kars ve Tunceli´den 3, Ağrı, Bingöl ve Muş´tan 1 başvuru gerçekleştirildi. (Dadaşgazetesi)   

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler