SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Erzurum'da 3 yılda 5 patent tescillendi
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 24.07.2013 10:29:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’dan bu yılın altı ayında 7 patent, 1 faydalı model, dosya ve tasarım olmak üzere 15 endüstriyel tasarım başvurusu yapıldığı bildirildi. 6 ayda 9 endüstriyel tasarım tescil edilirken, patent ve faydalı modelde tescil gerçekleşmedi.
BAŞVURU VE TESCİL
Erzurum’da 2010 ve 2011 yılında 1, 2012 yılında ise 4 patent tescil edildi. Bu yılın Haziran ayına kadar geçen dönemde ise patentte tescil gerçekleşmedi. Dönemde Doğu Anadolu Bölgesinden 34 patent başvurusu yapıldı. En fazla patent başvurusunun kaydedildiği il 12 başvuru ile Elazığ oldu. Bu ili 8 başvuru ile Malatya, 7 başvuru ile Erzurum, 4 başvuru ile Van, birer başvuru ile Bitlis, Erzincan ve Tunceli izledi. Erzurum’dan gerçekleştirilen başvuru sayısı bölge toplamında yüzde 20’lik oran gösterdi.
FAYDALI MODEL
Bu yılın Ocak-Haziran ayları sürecinde Erzurum’dan bir, Doğu Anadolu Bölgesinden ise 11 faydalı model başvurusu kaydedildi. Doğu Anadolu Bölgesinde faydalı model başvuru sayısının en yüksek olarak belirlendiği iller 3’er müracaatla Elazığ ve Malatya olurken, Erzurum, Bingöl, Hakkari, Muş ve Van’dan ise bir başvuru yapıldı
En Son Haberler
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
-
Düzgün Market'in 24'üncü şubesi açıldı Düzgün Marketler Zinciri’nin 24’ncü halkası Dadaşken'te yoğun katılımla açıldı.
-
Düzgün Marketler 24. Şubesini Dadaşkent'te Açıyor Düzgün Marketler, Erzurumlulara hizmet etmeye ve istihdam sağlamaya devam ediyor.
-
Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, ETSO’ya dava açtı.. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Cevdet Ağyürek, İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
-
'Aşkale Akademi' ücretsiz kullanıma açılıyor Aşkale Çimento, Aşkale Akademi adlı yeni projesini büyük bir tanıtımla hizmete açtı.
-
Avukat Elmalı’dan öğrencilere ulaşım desteği Bin 225 öğrenciye ulaşım desteği sözü veren Av. Ebubekir Elmalı ilk ay yüklemelerini yaptı
-
Ömer Düzgün: Tağşişli ürün marketlerimize giremez! Başkan Düzgün: Tağşişli ürünlerin raflarda yer almaması için tedbirleri aldık.
-
MNG AVM Cihan Grup'a devrediliyor! Aydoğan Süer süreci anlattı Cihan Grup, Erzurum'da bulunan MNG AVM'yi bünyesine katıyor.
-
Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisİ Dünya çikolata ve Gofret devi 'Berlinetta'dan Erzurum'a üretim tesisi kurdu.
-
Otokoç 2. El'in Erzurum bayisi açıldı İkinci el araç pazarının lideri Otokoç 2. El'in bayisi Erzurum'da hizmete girdi.