Erzurum’da bu yıl 37 bin 828 kurban kesildi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 26.08.2019 13:40:00
Erzurum’da bu yıl 25 bin 205’i büyükbaş olmak üzere 37 bin 828 kurban kesildi. İl dışına ise...
Erzurum’da bu yıl 37 bin 828 kurban kesildi

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da Kurban Bayramı’nda kesilen büyük ve küçükbaş hayvanların bilançosu belli oldu. İl genelinde bu bayram 37 bin 828 adet kurban kesildiği açıklandı. Erzurum tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bu yıl kesilen kurban sayısı hakkında bir açıklama yapıldı. Kesilen kurban sayısı ve sahada görevli veteriner hekim sayısı ile ilgili istatistiki bilgilerin yer aldığı açıklamaya göre, Erzurum’da 2019 yılı kurban bayramında 25.205 büyükbaş, 12.623 küçükbaş hayvan olmak üzere toplam 37.828 adet kurban kesildi. İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar imzasıyla yapılan açıklamada, Erzurum’da bu yıl kurban edilen büyük ve küçükbaş hayvan sayısında geçen yıla göre artış olduğu gözlendi. Artışın nedenleri arasında ilk sırayı ise özelikle büyükbaş hayvan fiyatlarının bu yıl çok uygun olması olarak gösteriliyor.

 

50 BİN 423 KURBAN İL DIŞINA SEVKEDİLDİ

 

Geçen yıllarda olduğu gibi, Erzurum’un bu yıl da il dışına yapılan hayvan sevkiyatı kesilen kurban sayısının neredeyse iki katı oldu. Erzurum’da yetişen büyük ve küçükbaş hayvanların artık Türkiye çapında marka bir değere sahip olduğunu ifade eden yetkililer, ‘‘Kurban Bayramı sürecinde Erzurum’dan 25.075 Büyükbaş ve 25.351 küçükbaş olmak üzere toplamda 50 bin 423 adet kurbanın il dışına sevki yapılmıştır’’ dedi. Erzurum’dan başta İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa olmak üzere Türkiye’nin çeşitli büyükşehirlerine gönderilen büyük ve küçükbaş hayvanların tamamının satıldığı öğrenildi. Yetkililer, "Erzurum’da yetişen hayvanlar, artık marka bir değere sahip. Türkiye’nin neresinde olunursa olunsun, Erzurum’dan götürülen her kurbanlık kesinlikle alıcı buluyor, anında satılıyor. Çünkü yöremizde yetişen hayvanların etleri katile bakımından diğer bölgelerde yetişen hayvanlarınkine oranla çok daha iyi. Dolayısıyla Erzurum malı denildiğinde satın almak için artık herkes birbiriyle yarışıyor" diye konuştu.

ERZURUM ETİNİN BESİN DEĞERİ ÇOK YÜKSEK

Erzurum’da meralarda yetişen hayvanların sürekli gezindikleri için etlerinin hem lezzetli, hem de besin değerinin yüksek olduğunu dile getiren İl Tarım ve İl Müdürlüğü yetkilileri, "Bizim bölgemizde yetişen hayvanların etleri, renkleri itibariyle vitrinde sergilenecek kadar kırmızı değil ama besin değeri çok yüksek. İşte biz yıllardır bunu besicilerimize ve kamuoyuna anlatıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuz kanaatindeyiz. Çünkü Erzurum etini tadanlar, aradaki farkı rahatlıkla ayırt edebiliyorlar. Bu da, bizim yöremizde yetişen hayvanları giderek cazip hale getiriyor. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere, il genelinde kesilen büyükbaş hayvan sayısının neredeyse iki katı il dışına sevk edilmiş. Küçükbaş hayvan sayısı da aynı şekilde. Ve bu rakamlar her yıl biraz daha artıyor" ifadelerini kullandı.

 

30 VETERİNER HEKİM SAHADA GÖREV ALDI

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kurban istatistiği ile ilgili yapılan resmi açıklamaya göre, bayram öncesi ve bayram süresince 30 veteriner hekim sahada görev aldı. Yapılan açıklamada şöyle denildi: ‘‘ Kurban Bayramında Erzurum'da 25.205 Büyükbaş ve 12.623 küçükbaş olmak üzere toplam 37.828 adet kurban kesilmiştir. Bayram süresince Merkez ve İlçelerde sahada 30 adet Veteriner Hekimlerle tüm kurban kesim yerlerinde kontroller sürdürülmüş, 4 adet ekip idari hizmet vermiştir. Kurban Bayramı sürecinden İlimizden 25.075 Büyükbaş, 25.351 küçükbaş olmak üzere toplamda 50.423 adet il dışına sevk yapılmıştır.’’    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler