Erzurum'da önemli bir temsilcilik açıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 18.05.2013 07:21:00
Tarım ve Gıda Konfederasyonu Ortadoğu Bölge Koordinatörlüğü İl Temsilciliği, törenle hizmete açıldı.
Erzurum'da önemli bir temsilcilik açıldı

RADARHABER / ERZURUM
 
Erzurum’da Tarım ve Gıda Konfederasyonu Ortadoğu Bölge Koordinatörlüğü İl Temsilciliği, Yakutiye ilçesi Oto Galericiler Sitesi'ndeki yerinde törenle hizmete açıldı.  Açılışa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Tarım ve Gıda Konfederasyonu Genel Başkanı Hakan Yüksel ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.
 
HEDEF MODELLER KURARAK ÜRETİMİ ARTIRMAK
Tarım ve Gıda Konfederasyonu Genel Başkanı Hakan Yüksel, törende yaptığı konuşmada, “Bizim hedefimiz modeller kurarak üretimi arttırmak. Bütün Doğu ve bölgedeki üretimler artık buradan yönetilecek. Bize başvuran çiftçilerimize doğru eğitimler ve bilgiler vermeye çalışacağız. Eğitim ve model tesislerle tarım üretimini desteklemek, ulusal ve uluslararası gıda, tarım ve çevre bilincini oluşturmak amacıyla 70 ilde şubemiz bulunmakta, ülkenin tarımsal kalkınmasına katkı amaçlı olarak ülke genelinde ve yurtdışında örgütlenme çalışmalarını sürdürdürüyoruz. Çobanlara (sürü yöneticisi), çiftçi ve besicilere model tesisler kurma, danışmanlık ve eğitim gibi konularda ücretsiz eğitimler vererek bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Konferasyon olarak 300 binden fazla üretici ve üretici temsilcisine, model tesisler kurmak ve üretmek gibi konularda eğitim vermekteyiz. Şu an 12 ülkede temsilcilik çalışmalarımız devam etmekte. Hedefimiz, bütün ülkelerde açacağımız temsilciliklerle çiftçi ve besicilerimizi dünyayla bütünleştirmek, kaliteli üretim ve verimliliği artırmak. Türkiye genelinde 280 bine yakın üyemiz bulunmakta. Amacımız genç çiftçiler yetiştirebilmek ve çiftçiliğe teşvik edebilmek. Neredeyse artık genç çiftçi diyebileceğimiz çiftçi yok denecek kadar az şimdi üretim yapan çiftçilerimizden sonra gelecek nesilde üretim olmayacak diyebiliriz." şeklinde konuştu.
 
''GÖÇ DURACAK''
Ortadoğu Bölge Koordinatörü ve Erzurum Temsilcisi Ertaç Köşklü ise “Tarım ve hayvancılıkta uluslararası rekabet çok önemlidir. Ülkenin kırmızı et deposu olan Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki büyükbaş hayvan sayısı fazla olmasına rağmen süt ve karkas et verimi düşündürücüdürı. Avrupa Birliği standartında üretime geçilmedikçe çiftçi ve besicinin ekonomik kazanç sağlayamayacaktır. Çiftçi ve besici tarım ve hayvancılıkta verim elde ettikçe, Avrupa Birliği standartlarını yakaladıkça yaşam kalitesi artacak, köyden kente göç duracak." dedi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, her şeyi bizde yapalım mantığıyla gidilmemeli. Erzurum inanılmaz bir şehir ve büyükbaş hayvancılıkta da Türkiye’nin bir numarası. “Büyükşehir Kanunu'nun kabul edilmesiyle yetki ve sorumluluklarının genişleyecek. Kanunla birlikte büyükşehir belediyelerinin sınırlarının köyleri de kapsayacak olmasıyla tarım ve hayvancılık sektörlerinin de ilgi alanlarına girecektir "Büyükbaş hayvan üretiminde önemli bir noktadayız ancak bunun ilimize katma değeri maalesef çok az. Bugün itibariyle besici kar edemiyor. Yapımını başlattığımız EBK entegre tesislerinin hizmete girmesiyle ilimizde hayvancılık sektörü canlanacak. Üretilen katma değer, başka şehirlere gitmeden ilimizde kalacak.” diye konuştu.

 

Etiketler : tarım, hizmet, temsilci, açılış,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler