Erzurum'da tarım ve hayvancılığa kadın eli değdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 11.07.2019 15:30:00
Erzurum'da 1077 kadın çiftçi eğitildi, 587 süt sağım makinesi dağıtıldı…
Erzurum'da tarım ve hayvancılığa kadın eli değdi

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum İl tarım ve Orman Müdürlüğü, kadın çiftçilere yönelik eğitimlerini sürdürüyor. Son olarak Çat ilçesinde 60 kadın çiftçiye eğitim veren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, son 5 yılda 1077 kadın çiftçiye eğitim verdi. Eğitimler sonunda 587 kursiyere seyyar süt sağım makinesi dağıtıldı.

 

KADININ EĞİTİMİ TOPLUMUN EĞİTİMİDİR

 

‘‘Kadın eğitimi aynı zamanda toplumun eğitimidir’’ bilinci ile hareket eden İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçelerde ilçe tarım ve orman müdürlükleri aracılığı ile kadın çiftçileri eğitmeye devam ediyor. Bu kapsamda Erzurum ve ilçelerinde ev ekonomisi, gıda güvenliği, bitkisel ve hayvansal üretim başta olmak üzere çeşitli konularda son beş yılda 1077 kadın çiftçiye eğitim düzenlendiği açıklandı. Eğitimler sonrasında, 587 kursiyere seyyar süt sağım makinesi dağıtıldı.

 

 

 

ÇAT’TA 60 KADIN EĞİTİLDİ 20 KADINA MAKİNE VERİLDİ

 

Bu kapsamda ekipler tarafından son olarak Çat İlçesinde 60 kadın çiftçiye, ev ekonomisi, gıda ve süt hijyeni, bitkisel ve hayvansal üretim konularında eğitim düzenlendi. Eğitimlere, diğer ilçelerde olduğu gibi Çatlı kadınlarında ilgisi büyük oldu. Kadınlar, eğitimler sonrası artık daha emin adımlarla yollarına devam edebileceklerini söylediler. Eğitim sonrasında şartları uygun olan 20 kadın çiftçiye, ilçe tarım müdürlüğü görevlileri tarafından seyyar süt sağım makinası dağıtıldı.     

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler