Erzurum´dan Yeni Etçi Sığır Irkı: NARMANGUS

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 15.01.2018 10:29:00
Çalışma ile elde edilen buzağıların ırkı, Narmangus olarak ilan edildi.
Erzurum´dan Yeni Etçi Sığır Irkı: NARMANGUS

Mahmut AKDAĞ'ın -ÖZEL- Haberi

RADARHABER / ERZURUM

Angus ırkı boğa sperması kullanarak suni tohumlama metoduyla angus melezi buzağı elde edildi. Yıllardır üzerinde durulan çalışma ile elde edilen buzağıların ırkı, Narmangus olarak ilan edildi. Şimdi Narmangus ırkının Erzurum´dan dünyaya yayılma çalışması üzerinde çalışmalar yürütülüyor.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Tarım ve hayvancılıkta önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. 2018 yılında yeni destekleme paketlerinin çiftçiye ciddi manada yarar sağlayacağının altını çizen Deligöz, Narman´da yıllardır sabırla yürütülen proje ile Narmangus adında yeni bir ırkın dünya ya yayılacağını aktardı.

Angus ırkı boğa sperması kullanarak Narman´da suni tohumlama metoduyla çok sayıda angus melezi buzağı elde edildiğinin altını çizen Deligöz, “Narmangus adı verilen bu yeni ırk buzağılar, bölge iklimine uygun, soğuğa dayanıklı ve hastalıklara karşı güçlü bünyesiyle öne çıkıyor. Şimdi Narmangus ırkı adı verilen bu buzağıların yaygınlaşması üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bugün itibariyle yoğun ilgi gördüğünü söylemek mümkün. Özellikle bölgemizde Narmangus ırkı buzağılar, çok tutulacak.” diye konuştu. (Kaynak: GÜNEBAKIŞ)    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler