Erzurumlu çiftçinin başarı hikayesi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 14.06.2020 19:13:00
Çiftçi İhsan Akdemir’in 40 koyundan 220 koyuna ulaşan başarı hikayesi…
Erzurumlu çiftçinin başarı hikayesi

Sinan AYDIN’ın haberi... 

 
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’da çiftçilik yapan İhsan Akdemir, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe olarak aldığı 40 küçükbaş hayvan ile çok çalışıp bugün bu sayıyı 220’ye çıkararak çiftçilikte önemli bir başarıya imza attı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilerin hayvancılığa katkıda bulunması amacı ile başlattığı Genç Çiftçi Projesi, Erzurumlu İhsan Akdemir’in hayatını değiştirdi. 

 
ALKIŞLANACAK BİR BAŞARI HİKAYESİ

 
Bakanlığın Genç Çiftçi projesi kapsamında 40 küçükbaş hayvan hibe alan İhsan Akdemir isimli yetiştirici, 220 küçükbaş ile yoluna devam ederek bir başarı hikayesine imza attı. Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından da örnek çiftçiler arasında gösterilen İhsan Akdemir, azmin ve çalışmanın her zaman karşılığının alınacağını bir kez daha gösterdi. 40 koyun alarak hayvan yetiştiriciliğine başlayan İhsan Akdemir, şimdilerde işlerini büyüterek 220 koyun ile kazancını kat kat artırmanın mutluluğunu yaşıyor. Akdemir’in hedefi, doğacak yeni koyunlar ve kazandığı paralar ile alacağı yeni koyunlar ile bu sayıyı her geçen gün artırmak. 
 

 
 
GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ NEDİR, ŞARTLARI NELERDİR? 

 
Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilir ve verimli olması amacıyla devlet tarafından yürütülen çalışmalardan bir tanesi de genç çiftçi projesidir. Kırmızı ette hayvan başına besi desteği, gübre takip sistemi, mazot desteği, yer tohum teşviki gibi uygulamalara paralel olarak yürütülen genç çiftçi projesi bu anlamda önem taşıyor. Temelde kırsal bölgelerin kalkınmasını sağlamak amacını taşıyan bu projede geçim kaynağı olarak tarım ve hayvancılık yerine farklı faaliyetlerde bulunan genç nüfusu tarım ve hayvancılığa yönlendirme, mevcut tarım arazilerini koruma altına almak ve bu arazileri en verimli şekilde kullanmalarına destek olmak hedefleniyor. Bir açıdan da köyden kente sürekli olarak devam eden göçün önüne geçerek, genç nüfusa kırsal alanda istihdam yaratmak amacını taşıyan genç çiftçi projesinin uygulama esasları doğrultusunda tarımın çağdaş yöntemlerle yapılması, düşük maliyetlerle kırsal kesimde yaşayan ailelerin hatırı sayılır miktarda kazanç elde etmesi sağlanabilir.

 
GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİNİN ŞARTLARI NELERDİR?

 
* T.C. vatandaşı olmak
* 18 yaşından büyük ve 41 yaşından küçük olmak
* Okur-yazar olmak
* Herhangi bir işte ücretli bir şekilde çalışmıyor olmak
* Vergi mükellefi olmamak
* 15 büyük veya 50 küçükbaş hayvandan fazla hayvana sahip olmamak
* Arıcılık projeleri için, elliden fazla kovan sahibi olmamak
* Aynı hibe programından daha önce faydalanmamış olmak (Aile üyeleri de bu kapsama dahil ediliyor.)
* Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmamış olmak
Genç çiftçi başvurusu nereye yapılır?
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen bir hibe programı olan genç çiftçi projesinden faydalanmak isteyen genç nüfusun önce Bakanlığın resmi internet adresi aracılığıyla programa ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bu sistemden gerekli bilgi ve dokümanlara da ulaşılması mümkün. Başvurular ise Bakanlığın duyuracağı tarihler arasında il ve ilçe tarım müdürlüklerine şahsen yapılacak. Adaylar, çiftçi kayıt sistemine aşağıdaki link aracılığıyla kayıtlarını gerçekleştirebilirler.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler