SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
“Erzurum'un geleceğine birlikte yön verelim”
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm EKONOMİ Haberleri | 26.12.2018 14:20:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
“Erzurum Ekonomisi “ temalı Geleneksel 1. Kahvaltı Toplantısı” STK Yöneticileri ve basın mensupları ile İPEKYOLU Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (İPEKYOLUSİFED) Mehmet Nuri Alim Başkanlığında Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
ERZURUMDA GÖÇÜ DURDURALIM
Amaçlarının özellikle Erzurum ekonomisi temasıyla ekonomi ile ilgili konularda karşılıklı fikir alışverişi yapmak olduğunu belirten İPEKYOLUSİFED Başkan Alim, tamamen bağımsız bir kuruluş olduklarının altını özenle çizdiği konuşmasında, şunları söyledi:
Aylık toplantılarda ki amacımız Tarım ve Hayvancılıkta, özellikle kış Turizminin başkenti olan kentimizde Sizlerin de bildiği üzere sürekli İnsan göçü, beyin göçü ve Ekonomik göç ile sürekli kan kaybediyoruz diyen Alim, her ay Siyasiler, Yerel Yönetimler ve STK lar ile bir araya gelerek yapacağımız toplantılarda Projelerimiz ile birlikte kentimizin sorunlarını gündeme getirerek çözüm yollarını sunmaktır.
ORTAK İSTİŞARE YAPALIM
Amacımız öncelikli olarak göçü önlemek adına neler yapabiliriz, nasıl istihdam üretebiliriz, iş dünyasını etkili kılabilmek için kentimizin siyasileri, Üniversiteleri ve STK ları ile sorunlarımızı gündeme getirerek önerilerimizi sunarak çözüm yollarını hep birlikte bulmaktır.” Alim, kentimizin ekonomisini canlandırmak, istihdam alanları üretmek, KOBİ yi desteklemek ve kentimize yeni bir heyecan katabilmek için her türlü donanıma sahip olduklarını belirterek, “El ele verirsek sadece çözüm önerileri ile değil çözümünde odağı olacağımızdan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın” dedi.
İPEKYOLUSİFED’in Erzurum için çok ciddi bir potansiyel olduğunu altını çizen Alim, “Orta ve uzun Vadeli olarak stratejilerimizi belirleyerek, Erzurum’un kalkınması ve KOBİ eksenli politika önerilerimizi paylaşmak ve tartışmak adına istişare kanallarının açık tutulması, ‘ortak akıl’ la Erzurum ekonomisinin mevcut sorunlarını aşabilmesinin şartlarının oluşturulması için, kamu kurum ve kuruluşlar ile birlikte Erzurum’daki iş dünyasıyla işbirliği içinde çalıştaylar yaparak geleceğimize birlikte yön verelim. 2019 yılı için ilk hedefimiz kentimizi vitrine çıkartmak olacaktır, bunun içinde Ülkemizin ileri gelen iş insanlarını yatırım için kentimize davet edeceğiz” dedi.
En Son Haberler
-
Lütfü Yücelik gümbür gümbür geliyor
Yücelik, gençlerin yönetimde söz sahibi olacağı bir anlayışı hayata geçireceklerini kaydetti.
-
Başkan Düzgün’den Yücelik'e güçlü destek
Başkan Ömer Düzgün, adaylığını açıklayan Lütfü Yücelik'e destek vererek dengeleri değiştirdi.
-
Havalimanı 103 bin yolcuya hizmet verdi
Erzurum Havalimanı’nın Temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı
-
Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti
TPF araştırdı, Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti. Başkan Düzgün: Perakende Geçici İş Olmaktan Çıkmalı
-
Tarım ve Hayvancılıkta Erzurum Modeli
“Tarım, aynı zamanda istihdam, kırsal kalkınma, milli ekonomi ve sosyal huzurun temel taşıdır”
-
MNG AVM Cihan Grupla yeniden doğdu
Artık vergileri Erzurum'da ödeniyor…30 milyon ziyaretçiye ulaştı… Yeni markalar geldi…
-
Düzgün Market 25'nci şubesini gururla açtı
Düzgün Marketler, 25’nci şubesini Yıldızkent Yeni bulvar bölgesinde hizmete açtı.
-
Düzgün Market Plaka Hedefine Ulaşıyor
Düzgün Marketler Grubu, 25’inci şubesini Cumartesi günü Yıldızkent’te açıyor.
-
Oto Tamir ve İmalatçıları Odası başkanı Emre Akdoğan oldu
Emre Akdoğan üyelerin çoğunluğunun desteğini alarak oda başkanlığına seçildi.
-
Tortum ve Uzundere’nin kalkınması için tarihi toplantı!
“Tortum ve Uzundere Yatırım İmkânları ve Fırsatları” toplantısı, umut dolu mesajlarla sona erdi.




