SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
ESOB'unda Ortak Olduğu Dev Proje Başladı
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm EKONOMİ Haberleri | 25.02.2016 14:16:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Türkiye’de aralarında Erzurum’un da bulunduğu 8 ilde yapılacak olan ‘Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Artırılması‘ projesi, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (EESOB) ev sahipliğinde düzenlenen ‘ADAPTESK Çalıştayı’yla başladı. ESOB Genel Sekreteri Cüneyt Acır, 7 milyon Euro’luk proje kapsamında Erzurum’da 5 bin esnafa eğitim vermeyi hedeflediklerini belirtti. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, ESOB Başkanı Rasim Fırat’ın girişimleriyle Erzurum’un da dahil edildiği AB destekli ‘Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Artırılması‘ projesi başladı. Ankara, Bursa, Mersin, Gaziantep, Manisa, Ordu ve Şanlıurfa’da da yapılacak olan projenin ilk adımında Erzurum’da ADAPTESK Çalıştayı’ düzenlendi. ESOB Başkanı Rasim Fırat’ın Kıbrıs’ta yapılan TESK Yönetim Kurulu toplantısı nedeniyle katılamadığı toplantıda ESOB Başkan Vekili Fatih Çiftçi, yönetim kurulu üyeleri ve Genel Sekreter Cüneyt Acır ile oda başkanları ve çok sayıda esnaf hazır bulundu.
MODEL KURULMASI HEDEFLENİYOR
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ESOB Genel Sekreteri Cüneyt Acır, ADAPTESK projesiyle işveren ve çalışanlara mesleki beceriler kazandırmayı, esnaf ve sanatkârların uyum yeteneğini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülecek projenin 23 ay süreceğini kaydeden Genel Sekreter Acır, “Sürdürülebilir ekonomik büyüme için insan kaynağına daha çok yatırım yaparak esnaf ve sanatkârın uyum yeteneğini artırmayı amaçlayan proje ile insan kaynaklarının desteklenmesi ve istihdam yarattıkları kapasitenin arttırılmasına yönelik bir model kurulması hedeflenmektedir. Bu yeni modelimiz ülkemizin ekonomik gücünün önemli bölümünü oluşturan esnaf ve sanatkârlarımızın başta ekonomik krizler ve küreselleşme karşısında daha güçlü bir yapıya kavuşmalarını sağlayacaktır. Bu çalıştayda sizlerin katkısıyla hazırlanacak raporlar bu eğitimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için büyük önem arz etmekte ve gerek AB süreci ve gerek gelişen dünyaya uyum yeteneklerini artıracaktır” dedi.
AB UZMANLARI ANLATTI
Çalıştayda daha sonra TESK AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü Uzmanı Mehmet Güven, AB Kilit uzmanları Liesl Münch ile Jove Jankulovski projenin detaylarını esnaf ve sanatkârlara anlattılar.
En Son Haberler
-
Lütfü Yücelik ve ekibinden 2525 bilet desteği
Seçim çalışmalarını sürdüren Yücelik ve ekibi, Erzurumspor taraftarına bilet desteği sağladı.
-
Hisarcıklıoğlu’ndan Saim Özakalın’a övgü
Hisarcıklıoğu'ndan Özakalın'a övgü: "Bilgisinden ve tecrübesinden bizzat istifade ediyorum"
-
MNG AVM Cihan Grup’la vizyon büyüttü
MNG AVM’de yenilenme ve dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
-
ETSO Başkanı Saim Özakalın yeniden aday oldu
Başkan Özakalın, "Başladığımız işi yarım bırakmayız" diyerek yeniden adaylığını açıkladı.
-
Ömer Düzgün’den ekonomi ve üretim mesaj
Başkan Düzgün, üreticiden tüketiciye uzanan güçlü bir değer zincirinin önemine dikkat çekti.
-
Lütfü Yücelik Seçim İrtibat Ofisi açıldı
ETSO Başkan Adayı Lütfü Yücelik'in seçim irtibat ofisi, yoğun katılımla açıldı.
-
Lütfü Yücelik gümbür gümbür geliyor
Yücelik, gençlerin yönetimde söz sahibi olacağı bir anlayışı hayata geçireceklerini kaydetti.
-
Başkan Düzgün’den Yücelik'e güçlü destek
Başkan Ömer Düzgün, adaylığını açıklayan Lütfü Yücelik'e destek vererek dengeleri değiştirdi.
-
Havalimanı 103 bin yolcuya hizmet verdi
Erzurum Havalimanı’nın Temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı
-
Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti
TPF araştırdı, Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti. Başkan Düzgün: Perakende Geçici İş Olmaktan Çıkmalı




