ETSO'da şeker zirvesi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 22.02.2018 10:58:00
Şeker fabrikasının işletmesinin Erzurumlu işadamları tarafından yapılmasını istiyor.
ETSO'da şeker zirvesi

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

 

Bu doğrultuda Pazartesi günü Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasında, geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Milletvekillerini temsilen Mustafa Ilıcalı başkanlığında yapılan toplantıda,  Erzurumlu işadamlarına şeker fabrikasına talip olmaları yönünde çağrıda bulunuldu.

 

SİYASİLER ERZURUMLU İŞADAMLARININ ALMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYOR

 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirilmesine karar verilen kurumlar arasında yer alan Erzurum Şeker Fabrikası, yeni sahibini arıyor. Özelleştirme sürecinde başta çalışanlar olmak üzere herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için büyük çaba gösteren Erzurum Milletvekilleri, şeker fabrikasının Erzurumlu İşadamları tarafından işletilmesi noktasında özel gayret gösteriyor. Bu konu, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz ve Zehra Taşkesenlioğlu´nun gündeminde geniş yer tutuyor.

 

ETSO´DA GENİŞ KATILIMLI BİR TOPLANTI YAPILDI

 

Erzurum Şeker fabrikasının özelleştirme sürecine girmesi sonrası, ilk taliplisi Pankobirlik oldu. Pankobirlik´in hükümetten fabrikayı işletmek için ücretsiz alım talebinde bulunduğu ancak bu talebin kabul edilmediği öğrenildi. Şuan için en ciddi talip Pankobirlik gözükse de, Erzurumlu siyasiler bu kurumun yerel işletmeler tarafından işletilmesini istiyor. Bu doğrultuda Milletvekilleri adına Mustafa Ilıcalı, Pazartesi günü Erzurum Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanlığı salonunda, geniş katılımlı bir toplantı yaptı. ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, işadamları, STK temsilcileri, kuruma pancar veren ilçelerin belediye başkanları ve bazı yerel yöneticilerin de katıldığı toplantıda, herhangi bir karar alınmasa da, konsorsiyum oluşturularak, şeker fabrikasına talip olunması fikrinin ağır bastığı öğrenildi. 

 

ERZURUM ŞEKER FABRİKASI 11 NİSAN´DA SATILIYOR

 

Bu arada, 1956 yılında yaptırılan ve ülkenin “ilk” sayılabilecek şeker fabrikalarından biri olan Ilıca Şeker Fabrikası özelleştirme ihalesi 11 Nisan´da yapılacak. Resmi Gazetede yayınlanan ilana göre, Türkiye Şeker Fabrikası Anonim şirketine ait şeker fabrikalarından Bor, Çorum, Kırşehir ve Yozgat fabrikalarının özelleştirme ihalesi 3 Nisanda, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu ve Turhal fabrikaları için 11 Nisan´da, Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş fabrikaları için 18 Nisan´da ihale gerçekleştirilecek. 

TEMİNAT TUTARI 4 MİLYON TL

İhale için gerekli teminat tutarları da belirlendi. Buna göre geçici teminat tutarları ayrı ayrı olmak üzere; Erzincan, Erzurum, Kastamonu, Alpullu, Elbistan ve Muş fabrikaları için 3 milyon TL, Bor, Kırşehir, Yozgat ve Burdur fabrikaları için 4 milyon TL, Çorum, Ilgın, Turhal ve Afyon fabrikaları için 5 milyon TL geçici teminat bedeli yatırılacak.

İhalelere gerçek ve tüzel kişiler ile yatırım fonları ve ortak girişim grupları katılabilecek. Pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek ihaleler, teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma usulüyle yapılacak. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler