Genç Çiftçiler Üretiyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 27.09.2018 15:20:00
Kırsalda tarımın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla uygulamaya konulan...
Genç Çiftçiler Üretiyor

 

Nesrin ÇETİNKAYA'nın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Kırsalda tarımın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesi ile birlikte, Erzurum´da kendi tesisini kuran vatandaşlar hayata geçirdikleri projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, memnuniyetlerini dile getirdiler. Erzurum´da Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldıkları hibelerle kendi işletmelerini kuran vatandaşlar, bu tür projelerin işsiz gençler için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdiler.  Proje ile tarım ve hayvancılığa büyük bir katkı sağlandığına dikkat çeken vatandaşlar, desteklerin devamının gelmesi talebinde bulundular. Proje doğrultusunda çiftçilik faaliyetlerini çeşitlendirdiklerini ifade eden vatandaşlar ‘Devletimiz bize böyle güzel bir imkânı sağladığı için minnettarız´ dediler. Erzurum´a bağlı ilçe ve köylerde, birbirinden özel projeleri hayata geçirme fırsatı yakalayan vatandaşlar şöyle konuştular;

 

NARMAN İLÇESİ GÖLLÜ MAHALLESİ ÖRTÜ ALTI TESİSİ

 

“Adım Tunahan Engin. Narman ilçesi Göllü Mahallesi´nde ikamet etmekteyim. Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2017 yılında 30 bin TL hibe karşılığında kontrollü örtü altı tesisimizi kurduk, projemizi hayata geçirmeye hak kazandık. Tesisimizi tamamladık ve 2018 yılı itibari ile de ürünlerimizi almaya başladık. Hasat ettiğimiz ürünlerimizi Narman ilçemizde bulunan manavlara satmaya başladık. Burada yaşayan, burada ikamet eden vatandaşlarımızda ürünlerimizden son derece memnunlar. Bu tür desteklerin devamını devletimizden bekliyoruz. Böyle projeler işsiz gençler için büyük bir fırsat olacak ve tarıma büyük bir katkı sağlayacaktır. Devletimiz bize böyle güzel bir imkânı sağladığı için minnettarız. Projede emeği geçen, desteklerini bizden esirgemeyen İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum”.

 

PASİNLER İLÇESİ ÇÖĞENDERE MAHALLESİ KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ

 

“Adım Furkan Köklü. Pasinler ilçesine bağlı Çöğendere Mahallesi´nde ikamet etmekteyim. Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2016 yılında 30 bin liralık hibe karşılığında kaz yetiştiriciliği projesini almaya hak kazandım. 80 metrekarelik alanda yaptığımız faaliyetler doğrultusunda kaz yetiştiriciliğine başladım. Projede epey bir yol kat ettik. Devletimiz desteği sayesinde bu projeye başladım. Çiftçilik faaliyetlerini bu destek sayesinde çeşitlendirmiş olduk. Biz gençlere bu tarz imkânlar sağladığı için devletimizden Allah razı olsun. Projede emeği geçen, bize destek olan herkese teşekkür ederim.”

 

UZUNDERE İLÇESİ İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ

 

“Ben Ahmet Kalaycı, Uzundere ilçesinde yaşıyorum. Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2017 yılında kardeşim Nazmiye Kalaycı 30 bin TL hibe karşılığında istiridye mantarı yetiştiriciliği projesini almaya hak kazandı. 150 metrekare alanda kurduğumuz tesis içerisinde yaklaşık 1 yıldır istiridye mantarı üretmekteyiz. Pazarlama sıkıntımız olmamakla beraber yetiştirdiğimiz ürünleri yerel marketler zinciri ve manavlar aracılığı ile halkımıza arz etmekteyiz. Bu tarz projelerin katkısı çok büyük, hem gençlerimize hem de tarıma. Desteklerin devamının bekliyoruz. Bize bu fırsatı tanıyan Tarım Bakanlığımıza ve her daim yanımızda olan bize destek veren Tarım il Müdürlüğümüze şükranlarımızı sunarız.''(günebakış)

    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler