Genç MÜSİAD Geleceğin Girişimcilerin Seçiyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 12.11.2015 15:21:00

RADARHABER / ERZURUM

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gençlik Kurulu, geleceğin iş adamlarını yetiştirmek için liseli öğrenciler arasında ‘İlk Girişim’ adı altında yurt genelinde bir proje yarışması başlattı. MÜSİAD Erzurum Gençlik Kurulu Başkanı Emrah Öztürk, proje yarışmasına Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenim gören 15-20 yaş arası bütün lise öğrencilerinin katılabileceği açıkladı. 20 yaşından genç olsa bile, üniversite öğrencilerinin yarışmaya katılamayacağını belirten Öztürk, yarışmaya öğrencilerin bireysel ya da grup olarak başvuru yapabileceklerini söyledi. Öztürk, projelerde konu sınırlaması olmadığını, projenin hazırlama esnasında üniversite gibi yükseköğretim kurumlarından herhangi bir teknik yardım alınması halinde ise bu yardımın boyutu ve kapsamının ‘referans’ bölümünde belirtilmesi gerektiğine dikkat çekti.Yarışmaya katılacak projelerin yazılı rapor olarak hazırlanması gerektiğine işaret eden Emrah Öztürk, “Birinci olan projenin ayrıca poster şekline getirilmesi gerekmektedir. Yazılı proje şu şekilde hazırlanmalıdır: 12 punto, Times New Roman karakteri ile 1,5 satır aralığında ve uygun kenar boşlukları bırakılarak yazılmalıdır. Kapak sayfası dışındaki sayfalar numaralandırılmalıdır. Şekiller, fotoğraflar, tablolar ve ekler de dâhil 20 A4 sayfasını geçmemelidir. 2MB’dan büyük olmamak şartı ile PDF formatında elektronik ortamda sunulmalıdır. Kapak sayfası, öğrencilerin isteklerine göre hazırlanabilir; fakat “İLK GİR-

İŞİM LİSELER ARASI PROJE YARIŞMASI

2015, rapor başlığı, isim(ler) ve şehir” bilgileri belirtilmelidir. Ön bilgiler: Bu kısım, kapak sayfası ile asıl raporun ilk sayfası arasındaki sayfaları içermekte olup, en fazla 1 sayfalık Proje özeti, içindekiler kısmı, raporda kullanılan kısaltmalar listesi, referanslar kısmı yer alacaktır. Bütün bu bilgiler, toplam 20 sayfanın içinde bulunmalıdır. Poster sunumu: Bu kısımda birinci olan Projeye ait önemli bölümlerin sunulması gerekmektedir. 2 adet olarak hazırlanacak posterler, görsel materyalleri içermelidir. Boyutları, maksimum 96 cm x 200 cm ebatında olmalıdır.” dedi.

PROJENİN KRİTERLERİ
Öztürk, projenin değerlendirme kriterlerinin ise, Uygunluk, Yaratıcılık, Yöntem, Konu Bilgisi, Pratik Beceriler ve Rapor Sunumu’na göre olacağını açıkladı.Diğer yandan, yarışmada dereceye giren projelerin ödül töreninin Aralık ayı içerisinde İstanbul WOW Airport Hotel’de 5. UGIK kapsamında yapılacağını da belirten Öztürk, birincilik ödülünün MacBook, ikincilik ödülünün iPad, üçüncülük ödülünün ise iPad Mini olacağını bildirdi.
Proje yarışmasına katılmak isteyen öğrencilerin 27 Kasım 2015 tarihine kadar e-posta, internet sitesi ya da posta yoluyla yapmaları gerektiğini hatırlatan Öztürk, “Katılımcı, yarışmaya gönderdiği projenin kendisine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Projesi ödül alan veya sergilenmeye değer bulunan katılımcılardan, bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan bu yarışma ile elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Genç MÜSİAD tüm tanıtım faaliyetlerinde dereceye giren projeleri sergilemeye yetkili olacaktır. Ticari değeri olduğu düşünülen projeler için başvuru öncesinde patent başvurusunun yapılması önerilir. Bunun için gerekli bilgi www.turkpatent.gov.tr adresinden edinilebilir.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Etiketler : Erzurum, girişimci, proje, lise,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler