Hamidiyeli öğrenciler harıl harıl maske dikiyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 31.03.2020 15:16:00
Erzurum Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, maske dikerek kurumlara satıyor.
Hamidiyeli öğrenciler harıl harıl maske dikiyor

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Hamidiye Mesleki ve Teknik Anodlu Lisesi öğrencileri, okul atölyesinde maske dikerek ildeki kurumlara satıp okul bütçesine katkıda bulunuyorlar. Çin'İn Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Koronaviris salgını, on binlerce can alırken, yüzbinlerce insanın da bu hastalıktan tedavi altına alınmasına neden oldu. Türkiye'de haber yayına hazırlandığı saatlerde 131 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Koronavirüse karşı en önemli korunma tedbirleri arasında maske geliyor. 
 
 
ÖĞRENCİLER HARIL HARIL MASKE DİKİYOR
 
 
Birçok ülkede maskelerin karaborsadan satıldığı günümüzde, Türkiye'de maske sıkıntısı bulunmuyor. Çok sayıda hayırsever işadamı, futbolcu ve diğer meslek guruplarından kişiler, toptan maske alarak Sağlık Bakanlığı'na bağışlıyor. Erzurum'da bulunan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'de, aldığı kararla maske üretimine başladı. Merkez Yakutiye ilçesinde bulunan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okula ait atölyede harı harıl maske dikmeye başladılar. Öğrenciler, beraberinde öğretmenleri ile birlikte günde ortalama 1000 ile 2000 adet arasında maske dikiyorlar. 
 
 
 
 
TANESİ 2,5 TL'DEN SATILIYOR...KURUMLARIN MASKE İHTİYACI KARŞILANIYOR
 
 
Hem öğrencilere hem de okula ek gelir sağlayan okul yönetimi, aynı zamanda kurumların maske talebine de cevap vermiş oluyor. Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Namık Acar, Günebakış gazetesine yaptığı açıklamada, '' Okulumuzda maske üretimine başladık. İlk başta 400 maske dikimi yapıyorduk. Günler geçtikçe sayıyı artırdık. Cumartesi günü 1500 maske diktik. Şimdi iki binlere çıkardık sayıyı. Diktiğimiz maskelerin tanesini KDV hariç 2,5 TL'den satıyruz. Kurumlara talep doğrultusunda toptan satış yapıyoruz. Erzurum'dakikmu kurumlarının talebi karşısında diktiğimiz maskeleri spariş üzerine satıyoruz'' dedi.  Öğrencilerin maske üretimi yaparken kendi sağlıkları açıısndan da sosyal mesafeyi korudukları öğrenildi. (Kaynak: Günebakış Gazetesi)

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler