Hanımlar çarşısı görkemli törenle açıldı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 16.11.2013 16:48:00

RADARHABER / ERZURUM
Türkiye'de bir ilk olan Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından Yıldızkent'te yaptırılan Nene Hatun Hanımlar Çarşısı hizmete açıldı. 
Palandöken Belediyesi'nin kadınların sosyo- ekonomik hayata katılımlarını teşvik amaçlı hazırladığı Nene Hatun Hanımlar Çarşısı tamamlandı. Yıldızkent'teki eski kapalı pazar yerine yaptırılan ve 21 iş yeri ile sosyal donatılarının bulunduğu çarşı 2 milyon TL'ye mal oldu.
Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Başka bir bölgede 2. Hanım Çarşısını açacağız. Bu Türkiye'de bir ilktir. Projeye başladığım zaman acaba diyordum. Ama çok iyi oldu. Hanım kardeşlerimizin bu işi başaracağına inanıyorum." dedi.Bayanlardan çok erkeklerin ilgisini çeken Nene Hatun Hanımlar Çarşısı'nın alışverişini erkekler işletimini ise bayanların yapacağı belirtildi.Hanımlar Çarşısı Kadınlar Başkanı Sonnur Mehmetalioğlu, "23 bayan iş kadını oldu. Avm şeklinde olan Hanımlar Çarşısı tam umduğumuz gibi oldu. Diğer illerde de bayanlar için bu tür yerlerin açılması lazım. Kadınlarımız artık evde oturup elişi yapmayacak kendi paralarını kazanacaklar." şeklinde konuştu.
 
"ERKEK İŞLETMECİLER YAPAMAZSINIZ DEDİ YAPACAĞIZ OLACAK"
İşletme sahibi Hülya Albayrak, "8 yıllık esnafım. Bayanlarla çalışmak çok güzel bir duygu. Erkeklerin yürüttüğü işleri artık biz yürüteceğiz. Firma sahibimiz bu işi yapamayıp 1 yıl içinde işletim yerini bana teslim edersiniz dedi ama biz inanıyorum ki yapacağız ve çok başarılı olacağız. Bunu söyleyen tüm erkek esnaflara karşı savaşacağız." dedi.Belediye Başkanı Orhan Bulutlar bayan esnafları gezerek mutluluklarına ortak oldu.
 
Etiketler : Erzurum, Palandöken, çarşı, pazar,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler