İmar barışının ilk tapusu Erzurum'da verildi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 28.08.2018 17:00:00
Erzurum'da ilk ''imar barışı'' kanunundan yararlanan vatandaşa tapusu, törenle verildi.
İmar barışının ilk tapusu Erzurum'da verildi

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Hükümet tarafından tapusu olmayan iskanlara yönelik çıkarılan ‘İmar Barışı´ kanununa, Erzurum´dan da yoğun bir talep var. Bu doğrultuda imar barışından faydalanan ilk vatandaşa, Palandöken İlçe Tapu ve Kadastro Müdürlüğü´nde düzenlenen törenle tapusu verildi. İmar barışı kanunundan yararlanmak için tüm prosedürleri yerine getiren 65 yaşındaki Celal Çelebi, tapusun Palandöken İlçe Tapu ve Kadastro Müdürü Atilla Turan´ın elinden aldı. Celal Çelebi,  Abdurrahman Gazi Mahallesi´nde bulunan 1260/4 parsel yeri için Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü´ne müracaat edip yapı kayıt belgesi aldıktan sonra diğer evrak işlemlerini de tamamlayıp son olarak Tapu ve Kadastro Müdürlüğü´ne geldi.  Buradaki işlemleri de tamamlanan Celal çelebi, imar barışı kanunundan yararlanarak tapusunu çıkarttıran ilk vatandaş oldu. Celal Çelebi, resmiyette kaçak görünen yerine tapu çıkarttırdığı için mutlu olduğunu ifade ederek imkanı veren AK Parti hükümetine teşekkür etti.

 

‘‘BUGÜN ERZURUM´DA İLK TAPUYU ALAN VATANDAŞIMIZA TAPUSUNU VERDİK´´

 

Tapu teslim töreninde bir açıklama yapan Palandöken İlçe Tapu ve Kadastro Müdürü Atilla Turan, ‘‘Vatandaşların kaçak yapılardan faydalanıp tabu çıkarmaları için İmar barışı kanunu çıktı. Erzurum´da da çok ciddi bir yoğunluk var. Biz burada imar barışından faydalanıp tapusunu almaya hak kazanan ilk vatandaş olan Celal Çelebi´ye tapusunu verdik. Süreç  uzun bir süreç. Vatandaşın tapuya gelebilmek için ciddi merhalelerden geçmesi lazım. Belediyeye gitmesi lazım, varsa diğer hissedarları bir araya getirmesi  lazım. Arsası ile ilgili proje çizdirmesi lazım. Bugünkü vatandaşımız bütün işlemlerini tamamlayıp tapusunu aldı. Bugün Erzurum´da ilk tapuyu alan vatandaşımıza tapusunu verdik´´ dedi. Vatandaşlara ayrıntılı birlgiler vererek yardımcı olduklarını ifade eden Müdür Turan, ‘‘Vatandaş gelirken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nden yapı kayıt belgesini aldıktan sonra hemen tapumu alabilirim zannediyor. Ve buraya geliyor. Oysa yapması gerekenler var. Genelde vatandaşın zorlandığı konu evrak işlemleri süreci. İlk tapu Palandöken ilçesinden çıktı. Günde ortalama 20´ye yakın vatandaşımız geliyor tapu işlemleri ile ilgili bilgi almak için. Biz burada vatandaşlara detaylı bir şekilde prosedürü anlatıyoruz. Vatandaşa anlatarak yardımcı oluyoruz´´ diye konuştu.

 

İMAR BARIŞI NEDİR?

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamuoyunda ´İmar Barışı´ olarak bilinen ve 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin düzenlemeyi yürürlüğe soktu. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatlar 31 Aralık 2018´e kadar yapılabilecek. Belge için başvurular, yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden ´Yapı Kayıt Belgesi Formu´nun doldurulmasıyla yapılabiliyor. İmar Barışı, 2017 yılı öncesinde iskansız yapılan yapılarda yaşayan veya bu yapıların sahibi olan vatandaşların işine yarıyor. Çünkü iskanı olmayan apartman ve evlere elektrik, su ve doğalgaz bağlanırken büyük sorunlar yaşanıyor. İmar barışından sonra belirli miktar harç yatıran vatandaşlar, iskanlarını alabiliyor ve iskanlarını aldıktan sonra elektrik, doğalgaz, su gibi alt yapı hizmetleri talep ederken sorun yaşamayacaklar. (GÜNEBAKIŞ)    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler