İş-Kur'dan kariyer ve girişimcilik günleri

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 21.05.2013 17:26:00
Kültür Merkezi Salonu’nda İş-Kurtarafından organize edilen “Erzurum Kariyer ve Girişimcilik Günleri” programı düzenlendi.
İş-Kur'dan kariyer ve girişimcilik günleri

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonu’nda İŞKUR tarafından organize edilen “Erzurum Kariyer ve Girişimcilik Günleri” programı düzenlendi. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyonu Dairesi Başkanlığı olan ve Proje Grup teknik desteği ile İŞKUR tarafından yürütülen “Genç İstihtamının Desteklenmesi Operasyonu“ kapsamında ücretsiz olarak Kariyer ve Girişimcilik Günleri düzenleniyor. Kariyer ve girişimcilik günleri başlıklarıyla düzenlenen seminerler iki gün devam edecek. Kariyer günleri başlıkla ilk günkü seminerde, eğitimlerini tamamlayan gençler, teorik bilgiler iş hayatında nasıl pratiğe dönüştürebileceklerini, o bölgenin önde gelen sektör yetkilileriyle ile bir araya gelerek öğrenecekler. Gençler, ayrıca şehir ve bölgelerindeki firmalarda ne gibi kariyer fırsatları olduğu, farklı meslekler için ne gibi niteliklere sahip olunması gerektiği, işe başvuru, mülakat ve kabul sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektiği, meslek ve firma tercihlerini nasıl yapabilecekleri konusunda bilgilendirilecekler.
Programa Vali Yardımcısı Özgür Aslan, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Erzurum İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, Genç İstihdamının Desteklenmesi Ekip Lideri Joachim Frede, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci iştirak etti.
Genç İstihdamının Desteklenmesi Ekip Lideri Joachim Frede burada yaptığı konuşmada, “Gençlere yönelik proje yürütme kapsamında 15-29 yaş arası gençlere hitap ediyoruz ayriyeten engelli genç arkadaşlara da yönelik çalışma alanı hazırlama çabası içindeyiz. Bu proje Türkiye’nin yarısında uygulanan bir projedir ve 43 ilde faaliyet göstermektedir. Büyüme aşamasında olan illerle ve pilot illerle de beraber faaliyetteyiz ve Erzurum pilot iller arasında yer almadığından dolayı faaliyet alanı biraz daha az safhadadır. Erzurum’da iş başı eğitimine yönelik çalışmalarımız olacak bu proje sonunda üniversitelerle işverenler arasında bir bağ kurulmuş olacaktır“ dedi. 

Etiketler : gün, kariyer, genç,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler