İşte Erzurum'da ''imar barışı'' rakamları

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 07.08.2018 17:30:00
İmar barışına Erzurum´dan şuana kadar 17 bin kişi müracaat etti. 1 milyonun üzerinde para toplandı.
İşte Erzurum'da ''imar barışı'' rakamları

Sinan AYDIN'ın Haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Başbakan Binali Yıldırım´ın Bakanlar Kurulu´nda müjdesini verdiği imar barışı uygulaması, Erzurum´da da büyük ilgi gördü. Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, Erzurum´da imar barışından şuana kadar 17 bin kişinin yararlandığını ve 1 milyonun üzerinde para toplandığını açıkladı. Tapusu olmayanlara belge imkanı tanıyarak imarsız yapıların kayıt altına alınması işlemi olan imar barışı ile mülkiyet sorunu nedeniyle arsa gözüken yapıların, resmi olarak doğalgaz ve su bağlatamama gibi sıkıntılarının da önüne geçilecek.  Ülkemizde 2017 yılından önce yapılmış ve bu durumda olan tüm binalar, şehir, kat büyüklüğü, metrekare gibi herhangi bir şarta bakılmadan kapsam içerisinde olacak.

 

ERZURUM´DA 17 BİN KİŞİDEN 1 MİLYONUN ÜZERİNDE OPARA TOPLANDI

 

Hal böyle olunca, Erzurumlularda yasadan faydalanmak için harekete geçti. Erzurum çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a özel açıklamalarda bulundu. Erzurum´da imar barışına ilginin yoğun olduğunu ifade eden Müdür Şenocak, ‘´ Yaklaşık 15 gün öncesine kadar Erzurum´da imar barışından yararlanmak için müracaat edip para ödeyen kişi sayısı 15 bin idi. Ankara´ya Genel Müdürlüğe gittiğimde de bu rakamları Genel Müdürmüze4 iletmiştim. Ancak şuan itibarı ile bu sayı 17 bine ulaştı. Şu ana kadar imar barışından yararlanmak isteyen vatandaşlarımızdan 1 milyonun üzerinde para elde ettik´´ diye konuştu.

 

‘‘YIL SONUNA KADAR 50 BİNİ BULUR´´

 

Müracaatların kimiz zaman büyük bir yoğunlukta yapıldığının altını çize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, açıklamalarına şöyle devam etti: ‘´ Kimi gün az oluyor kimi gün ize aşırı talep fazlası oluyor. Müracaat işlemi bazen hızlı yürüyor, bazen yavaş. Vatandaşların bir kısmı parasını denkleştirip sonra gelerek ödeme yapıyor, bir kısmı ise parayı temin etmek için uğraş veriyor. İmar barışından yararlanmak isteyenler için son gün 31 Aralık. Yani yıl sonuna kadar. Bu tarihe kadar Erzurum´da sayının 50 bini bulacağını tahmin ediyorum´´ dedi.

 

İMAR BARIŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017´den önce yapılan konut ya da işyerleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri´ne başvurulacak. İmar barışına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar için başvuru süreci 8 Haziran´da başladı ve 31 Aralık 2018 tarihine kadar da devam edecek. Kayıt belgesi evlerde tapu gibi bir hüviyet oluşturacak. Başvuruda binaya ait kaç daire olduğu, metrekaresi, yüzölçümü gibi ayrıntılar paylaşılacak. Başvuru tarihi bu yılın sonunda bitecek, hükümet gelen taleplere göre bu süreyi bir yıl daha uzatabilecek. İmar Barışı başvuruları e-devlet üzerinden yapılabilecek. Yenileme ya da yıkım istenirse belediye mevcut imarı uygulayacak.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler