SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
İşte memurun beklediği haber
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm EKONOMİ Haberleri | 09.05.2016 12:00:00 |
Memurları erken emeklilik heyecanı sardı. İmkanı tanınan mesleklerin kapsamı genişletiliyor.
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Memurları erken emeklilik heyecanı sardı. Erken emeklilik imkanı tanınan mesleklerin kapsamı genişletiliyor. Bu konuya ilişkin önümüzdeki hafta yapılacak toplantı büyük önem taşıyor. sağlıkçılar, öğretmenler, postacılar ve itfaiyeciler başta olmak üzere kamu görevlileri, şimdiden bu toplantıya kilitlendi. Hükümet, geçtiğimiz yıl, sağlık çalışanlarına erken emeklilik müjdesi vermişti. Konu Ağustos'ta gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde ele alınmış, her hizmet kolu bu yönde talepte bulununca, bir komisyon oluşturulmasına karar verilmişti. Bu kararın ardından hızla harekete geçildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde bir komisyon oluşturuldu.
2 bin 500 polis memuru alım şartları ve tarihi
Komisyon da çalışmalarına Kasım'da başladı. Edinilen bilgiye göre; çalışmalarda sona yaklaşıldı. Konu, önümüzdeki hafta masaya yatırılacak. Kamu görevlilerinden kimlerin hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet zammından yararlandırılacağına yönelik 18 Mayıs'ta bir toplantı yapılacak. Toplantıya Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı yetkilileri ile memur- Sen ve yetkili sendika temsilcileri katılacak. Toplantı merakla bekleniyor.
MECLİS'E GİDECEK
Çalışma tamamlandığında, hangi hizmet kollarında ve kimlere ne şekilde fiili hizmet zammı verileceğine yönelik ön metinler oluşturulacak. Çalışma sonucunda hazırlanacak rapor, kanun tasarısı haline getirilerek Meclis'e sunulacak. Erken emeklilik imkanı verilecek mesleklerin başında sağlık çalışanları geliyor. Kendilerine erken emeklilik yolu açılmasını bekleyenler arasında öğretmenler, postacılar, itfaiyeciler, mühendis, tekniker, teknisyen ve kimyacılar da yer alıyor. Öğretmenlere erken emeklilik imkanı tanınması, 2014 yılında yapılan Milli eğitim Şurası'nda da gündeme getirilmişti. Çalışmalar sonucunda beklenen karar çıkarsa, 900 bin öğretmen de fiili hizmet zammı ile emekliliğini öne çekecek meslekler arasına katılacak.
Etiketler :
Erzurum,
memurlara erken emeklilik heyecanı,
mesleklerin kapsamı genişliyor,
erken emeklilik,
En Son Haberler
-
Lütfü Yücelik ve ekibinden 2525 bilet desteği
Seçim çalışmalarını sürdüren Yücelik ve ekibi, Erzurumspor taraftarına bilet desteği sağladı.
-
Hisarcıklıoğlu’ndan Saim Özakalın’a övgü
Hisarcıklıoğu'ndan Özakalın'a övgü: "Bilgisinden ve tecrübesinden bizzat istifade ediyorum"
-
MNG AVM Cihan Grup’la vizyon büyüttü
MNG AVM’de yenilenme ve dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
-
ETSO Başkanı Saim Özakalın yeniden aday oldu
Başkan Özakalın, "Başladığımız işi yarım bırakmayız" diyerek yeniden adaylığını açıkladı.
-
Ömer Düzgün’den ekonomi ve üretim mesaj
Başkan Düzgün, üreticiden tüketiciye uzanan güçlü bir değer zincirinin önemine dikkat çekti.
-
Lütfü Yücelik Seçim İrtibat Ofisi açıldı
ETSO Başkan Adayı Lütfü Yücelik'in seçim irtibat ofisi, yoğun katılımla açıldı.
-
Lütfü Yücelik gümbür gümbür geliyor
Yücelik, gençlerin yönetimde söz sahibi olacağı bir anlayışı hayata geçireceklerini kaydetti.
-
Başkan Düzgün’den Yücelik'e güçlü destek
Başkan Ömer Düzgün, adaylığını açıklayan Lütfü Yücelik'e destek vererek dengeleri değiştirdi.
-
Havalimanı 103 bin yolcuya hizmet verdi
Erzurum Havalimanı’nın Temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı
-
Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti
TPF araştırdı, Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti. Başkan Düzgün: Perakende Geçici İş Olmaktan Çıkmalı




