Kayak merkezlerimizin yeni yüzü GrandErzurum

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 24.10.2014 12:20:00

Onur SAĞSÖZ'ün haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM 
Özelleştirme İdaresi Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin tanıtımı için ‘GrandErzurum’ marka ve logosu belirledi. Geçtiğimiz yılın Aralık ayından bu yana 3 milyon lira harcamanın yapıldığı Palandöken ve Konaklı bölgesi için önümüzdeki dönem 12 milyon liralık bir harcama daha yapılacak.
Geçtiğimiz yılın Aralık ayında özelleştirme kapsamına alınan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nin son durumu hakkında bir basın açıklaması yapan tta Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürlüğü, tesislerinin iyileştirilmesi için önemli adımlar atıldığını duyurdu. Geçtiğimiz sezon öncelikli olarak uluslararası alanda tecrübeli iş ortakları marifetiyle tesislerin durum tespitinin yapıldığının belirtildiği açıklamada, liftler, kar yapım sistemleri, kar ezme araçları ve pistler için sezona yönelik acil önlemler alındığını kaydetti. Teşhis ve araştırmaları takip eden süreçte söz konusu sistem ve ekipmanlar için malzeme ve hizmet gereksinimlerininbelirlendiği ve gerekli bütçelerin oluşturulduğunu ifade eden yetkililer, açıklamada şu ifadelere yer verdiler. “Geçtiğimiz sezon durum tespitinin ardından, uzun süredir bakım onarımı ihmal edilen liftlerin güvenli bir şekilde işletilebilmesi için gerekli bakımlar yapılmış ve güvenli olmayanlar kapatılmıştır. Saha operasyonlarında çalışan personel için kayak dersleri,  teknik eğitimler ve sınavlar düzenlenmiş, yüksek yerlerde gerçekleştirilen işlerde çalışan personele gerekli güvenlik eğitimleri verilmiştir.Pistlere yönelik olarak suni kar yapım sistemlerinde yapılan incelemeler sonrasında Konaklı kar yapım sistemi faaliyete geçirilmiş, Palandöken’deki sistemin çalışabilmesi için giderilmesi gereken eksiklikler belirlenmiştir.”
 
GRANDERZURUM MARKASI OLUŞTURULDU
Açıklamada ayrıca satış pazarlama alanında planlanan pazarlama stratejisi doğrultusunda GrandErzurum markası ve logosunun belirlendiğini vurgulandı.  Bu anlamda satış el kitabı, tanıtım materyalleri, görsel simülasyonlar hazırlandığı belirtilirken, 360 derece fotoğraf çekimlerinin tamamlandığı ve  anketler yoluyla müşteri geri bildirimlerinin analiz edildiği kaydedildi. 
 
3 MİLYON HARCANDI, 13 MİLYON YOLDA
Palandöken ve Konaklı Kayak İşletmesi’nin özelleştirme kapsam programına alındığı günden bu yana yaklaşık 3 milyon lira harcama yapıldığının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi: “Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinin global seviyedeki rekabet gücünü artırmak için tesislere 2014-2015 kış sezonundayapılması planlanantoplam 12 milyon TLyatırım tutarı bürokratik süreçlerin aşamaları nedeniyle yaşanan gecikme ile Kalkınma Bakanlığı’nca Eylül ayı içinde onaylanmış olup, kayak merkezleri işletmeciliğinde olmazsa olmaz olarak nitelendirilebilecek iş sağlığı ve güvenliği ve müşteri güvenliği açısından önem arz eden harcamalar için tahsis edilmiştir.  Bütçe tutarının yaklaşık olarak yarısı gondol liftinin bakım onarımı için ayrılırken, kalan yarısı gondol dışındaki liftlerin, kar yapım sisteminin ve kar ezme araçlarının bakım onarımı; pistler için gerekli güvenlik, sinyalizasyon, rüzgar duvarı vb. malzemelerin temini ve çeşitli tesis/bina bakım onarımları için kullanılacaktır. Bütçe onayının ardından eksik malzemelerin alım süreci için gerekli prosedürler başlatılmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Bir kamu kurumu olunması nedeni ile satın alma süreçleri 4734 ve4735 sayılı Kamu İhale Kanunu mevzuatı ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’na uygun olarak yürütülmektedir.”
 
“GONRDOLA BAKIM YAPILMAMIŞ" İTİRAFI
Açıklamada dikkat çeken başlıklardan biri de 1996 yılında kurulan gondol lift ile ilgiliydi. O günden bu yana “küçük müdahaleler” dışından periyodik ve koruyucu bakım yapılmadığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi. “Erzurum’un simgelerinden biri haline gelmiş olan ancak ne yazık ki uzun süre bakım ve onarımı göz ardı edilengondol liftinin güvenliği Erzurum halkı ve tesislere gelen tüm kayak severler içinoldukça önemlidir. 1996 yılında kurulan gondol liftine herhangi bir titizlik gösterilmeksizin yapılan küçük müdahaleler dışında, her 15 yılda bir yapılması gereken büyük bakımlar da dahil olmak üzere hiçbir periyodik ve koruyucu bakım yapılmamıştır. Gondolunuluslararası standartlara uygun bir şekilde işletilebilmesive özellikle can güvenliğinin sağlanması için 18’inci yılında geniş kapsamlı ve büyük bir bakımdangeçmesi gerekmektedir. Söz konusu bakımda tüm gondol ekipmanları detaylı testlerden geçirilecek ve gerekli ekipmanlar yenilenecektir.Bu nedenle gondol için şart olan bakım onarım işine çok ciddi bir yatırım yapılacaktır. Daha önce de ifade edildiği gibi bütçe onayının gecikmesi nedeni ile gondolun bakım onarımı için gerekli alım süreci bütçe onayının ardından hemen başlatılmıştır. Gondolun bakım onarım çalışmaları devam ederken alternatif liftler kullanılarak gondol ile ulaşılabilen tüm pistlere ulaşım sağlanacaktır. Bakım onarım süreci sonunda yenilenecek ve modernize edilecek olan gondol güvenli bir şekilde Erzurum halkının kullanımına sunulacaktır.”
 
YENİ DAİRE BAŞKANI IŞIK OLDU

Bu arada geçtiğimiz günlerdegörevden alınan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri İşletmeleri Dairesi Başkanı Ayhan Kapaktepe’nin yerine Erzurum Defterdarlığı Muhasebe Müdürü Kemalettin Işık getirildi. Işık’ın görevine başladığının belirtildiği açıklamada, “Bundan sonraki süreçler Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı’na bağlı Proje Grup Başkanlığı ve tta Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak Erzurum’da yerel olarak hizmet veren Erzurum Palandöken Konaklı Kayak İşletmeleri Daire Başkanlığı’nın sorumluluğunda yürütülecektir. Bundan sonraki süreçte Erzurum ve Konaklı Kayak Merkezleri yönetimi kapsamındaöncelikli hedef tesislerin güvenli ve emniyetli bir şekilde işletilmesini sağlamaktadır. Ortaya çıkabilecek aksaklıkları önlemek ve en aza indirmek amacıyla kayak merkezi operasyonlarının tek elden yönetimi hedeflenmiştir” denildi. (Pusula)

Etiketler : Erzurum, Palandöken, konaklı, lift,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler