
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Lütfü Yücelik'ten Ortaklık Kültürü Vurgusu
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 05.05.2015 14:16:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Garanti Bankası, Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 98. toplantısını, Muş’ta gerçekleştirdi. Toplantıda, ilin potansiyeli ve önündeki fırsatları nasıl değere dönüştürebileceği tartışıldı. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat’ın yönettiği, toplantıya katılan Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ortaklık kültürü ve 23 yıllık başarı öyküsünü paylaştı.
“BAŞARIDA HEDEF ÇOK ÖNEMLİ”
Başarılı olmuş insanların, kurumların ve hatta devletlerin hayatında şans faktörünün çok az bir yere sahip olduğunu ifade Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Başarının en temel etkeni; her zaman uygun hedeflere yönelik zorlu çalışmalar olmuştur. Hedeflerini doğru belirlemeyen, bu hedeflere ulaşmak için zorlukları göze alamayan kişi, kurum ve devletlerin başarılı olmaları mümkün değildir. Aşkale Çimento’nun; çeyrek asra yaklaşan ve özelleştirmeyle birlikte yakaladığı başarıları bu mantık içinde değerlendirmek doğru olur sanırım.” dedi.
“PAYLAŞMA BİZİM ÖZÜMÜZDE VAR”
Paylaşmak ya da kolektif esaslar üzerine dayanan çalışma yöntemlerinin ülkemiz insanına çokta uzak olmadığını vurgulayan Yücelik, “Geleneksel değerlerimizin bir çoğunda “paylaşma” veya “birlikte hareket” olguları vardır. Kadim dostluklar ve paylaşımlar da bu coğrafyanın hep vazgeçilmezi olmuştur. 23 yıllık mücadelemizin sonunda gördük ki, hedefe ulaşmak için dikkate almamız gereken en önemli faktör planlı çalışmaktır. Tek bir plan dahilinde tüm çabaların birleştirilmesi halinde, hedefin hiç de hayal olmadığını gördük. Planlı çalışma esas itibariyle; bulunduğunuz bölgenin, ülkenin, coğrafyanın velhasıl dünyanın gerçeklerini anlamak, o gerçeklere göre hareket etmekle tarif edilebilir.” diye konuştu.
“İSTİHDAMI GELİŞTİRMEK ÖNEMLİ”
Yücelik, toplantıda yaptığı konuşmada daha sonra şöyle devam etti, “Özellikle teknolojik gelişmeler ve çevresel etkenlerle alakalı yeniliklerde sektörde öncü olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Çok ortaklı ve aynı zamanda sürekli bir büyüme trendinde olmasıyla dikkatler üzerine çeken Aşkale Çimento, sektöründe ulusal bir marka olurken aynı zamanda öncü girişimleriyle sektöre yön vermeye başladı. Türkiye’nin kalkınma gayretlerine katkı yapmak da bize keyif veriyor. Misyonumuz gereği; özellikle istihdamı geliştirici ve ülkenin hammadde kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirme yönündeki atılımlarımız devam ediyor. Biz Aşkale’de bir “paylaşma iklimi” meydana getirdik. Erzurum’dan Bursa’ya, Aşkale’de Van’a, Trabzon’dan Ağrı’ya, Rize’den Erzincan’a, Giresun’dan Gümüşhane’ye, Bilecik’ten Tokat’a ve Amasya’ya kadar fedakarlığı, cesareti ve yürekli olmayı esas alınca neler başarılabileceğini herkese gösterdi.”
En Son Haberler
-
Başkan Düzgün TPF Akademisi’nin hedeflerini anlattı TPF Başkanı Düzgün, Perakende Zirvesi’nin vizyonunu anlattı.
-
Erzurum'un yüz akı firmaları belli oldu Erzurum Defterdarlığı 2024 yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini yayınladı.
-
Perakende zirvesi sona erdi! Sektör ortak akılda buluştu İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen organizasyon tam not aldı.
-
Perakendeciler zirvesinden müjde: Akademi geliyor TPF “Perakendeciler Zirvesi 2025” Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
-
Elmalı’dan Erzurum Ağır Bakım Fabrikası serzenişi ’Erzurum Ağır Bakım eski parlak günlerine dönebilse, işsizlik konusunu başka boyutta konuşur olurduk’
-
Aca Termal Otel gün sayıyor Şehrin sağlık turizmi potansiyelini canlandıracak, Erzurum’un cazibe merkezi haline gelmesine büyük katkı sunacak…
-
Ömer Düzgün güven tazeledi PERDER'in 8’nci olağan genel kurulunda başkanlığa bir kez daha Ömer Düzgün seçildi.
-
ER-KAL Grup’tan Erzurum'a dev yatırım 4 milyon dolara Doğu'nun en büyük metal ürünleri ve çelik kapı fabrikası...
-
Yeni başkan Aykut Özbek oldu Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, yeni başkanını seçti.
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.